Uber, sürücüleri için toplamda 50 bin Tesla otomobil kiralayacak

Kısa bir süre önce 100 bin Tesla Model 3 siparişi vererek Tesla'nın piyasa değerinin 1 trilyon doların üzerine çıkmasına neden olan araç kiralama şirketi Hertz'in, ulaşım ağı Uber'e 50 bin Tesla kiralayacağı kaydedildi. ABD'deki Uber sürücülerinin, 1 Kasım tarihinden itibaren Tesla'nın elektrikli otomobillerini kiralayabilmeye başlayacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Araç kiralama şirketi Hertz, kısa bir süre önce 100 bin Tesla Model 3 siparişi vererek Tesla hisselerinin yüzde 13 değerlenmesine ve şirketin piyasa değerinin 1 trilyon doların üzerine çıkmasına neden oldu. Bunun üzerine Tesla, dünyanın ilk trilyon dolarlık otomobil şirketi olurken en değerli otomotiv şirketi unvanını da eline aldı. Yaşanan gelişmeler sonrası Hertz'in, söz konusu siparişin 50 binini ulaşım ağı Uber için yaptığı ortaya çıktı. ABD merkezli kiralama şirketinin, Uber'e 50 bin Tesla kiralayacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; ABD'deki Uber sürücüleri, 1 Kasım tarihinden itibaren Tesla'nın elektrikli otomobillerini kiralayabilmeye başlayacak. Los Angeles, San Diego, San Francisco ve Washington'daki çalışanlar; Model 3 araç, sigorta ve bakım içeren bir paket için haftalık 334 dolar ödeme seçeneğine sahip olacak. Söz konusu ücret, zamanla 299 dolar veya daha az bir miktara inecek.

Bununla birlikte; sürücülerin, bir Tesla araç kiralamaya hak kazanabilmesi için en az 4.7 puana ihtiyacı olacak ve en az 150 yolculuk yapmış olması gerekecek. Seçili bölgelerde kullanıma açılan program, gelecek haftalarda ülke geneline genişletilecek.

UBER, 2040 YILINA KADAR SIFIR KARBON EMİSYONU SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

Diğer yandan; Hertz ile yapılan anlaşma hem çevre hem de maliyet için avantajlı bir hamle olarak görüldü. Uber, araçlarındaki karbon salınımını azaltmayı ve daha çok insanı elektrikli araçlarla tanıştırmayı hedeflediğine işaret etti. Bunun yanında; söz konusu hamlenin, faaliyete yönelik bazı maliyetleri de düşürebileceği tahmin edildi. Sürücülerin, artık yakıt için ödeme yapmak zorunda kalmayacağı ve Uber'in elektrikli otomobil sürücülerine yolculuk başına daha fazla miktarda ödeme yapacağının da altı çizildi.

Uber'in, 2040 yılına kadar sıfır karbon emisyonu sağlama hedefi bulunduğu da biliniyordu. Paylaşımlı yolculuk hizmetinin, sera gazı salınımını daha da kötü bir hale getirdiğine yönelik eleştiriler de bulunuyordu. Uber'in Tesla anlaşmasının, bugüne kadar elektrikli araçlara yönelik yapılan en büyük anlaşmalardan biri olduğu tahmin edildi.