Uber CEO'su açıkladı: Kripto parayla ödeme yapılabilecek

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, yaptığı yeni bir açıklama ile kripto pazarına göz kırptı. Khosrowshahi, açıklamasında kullanıcıların Uber yolculuklarında kripto parayla ödeme yapabilmeye başlayacaklarına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, kullanıcıların ileride Uber yolculuklarında kripto parayla ödeme yapabilmeye başlayacaklarını açıkladı. Fakat platform CEO'su, açıklamasında Tesla ile benzer bir strateji izlediklerine işaret etti. Uber'e kripto para entegrasyonu gelmesi için önce işlem ücretlerini düşürecek ve kripto paraları daha çevre dostu bir hale getirecek değişimlerin beklendiği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre, Uber'in kripto para furyasına katılması durumunda şirket; Microsoft, AT&T ve Wikipedia gibi ödeme yöntemi olarak kripto paraları kabul eden bir dizi şirketin arasına dahil olacak.

TESLA, ÇEVREYE VERDİĞİ ZARAR NEDENİYLE BİTCOİN İLE ÖDEMELERİ ASKIYA ALMIŞTI

Diğer yandan; kripto para ve NFT pazarı, bir süredir fosil yakıtların yakılması yoluyla üretilen büyük miktarda enerjiyi tükettiği ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi haline geliyordu. Elon Musk liderliğindeki Tesla, elektrikli otomobil satışlarında ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kabul eden en ünlü şirketlerden biriydi. Fakat elektrikli otomobil devi, yüksek miktarda enerji tüketmesi nedeniyle Bitcoin ile ödemeleri askıya almıştı.

Şirket ayrıca, Bitcoin madenciliğinin daha sürdürülebilir bir enerji tüketimine geçiş yapması durumunda popüler kripto para birimi ile ödemeleri tekrar kabul edeceğini açıklamıştı. Bununla birlikte; Tesla'nın, kısa bir süre önce seçili ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başladığı da biliniyordu.