Type-C girişli Apple AirPods yolda! Ne zaman gelecek?

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın iPhone serisi yanında AirPods kablosuz kulaklık ve diğer aksesuarlarında da ‘Lightning' bağlantı noktasından ‘USB Type-C' şarj girişine geçiş yapacağına işaret etti. Kuo, kısa bir süre önce yakın zamanlı tedarik zinciri anketlerini baz alarak şirketin 2023 yılında tanıtması beklenen iPhone 15 serisiyle birlikte ‘Type-C' şarj girişine geçiş yapacağını belirtmişti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Apple cihazlara ilişkin haberleri önceden sızdırmasıyla ünlenen Apple analisti Ming-Chi Kuo, ABD merkezli teknoloji devinin iPhone serisi yanında AirPods kablosuz kulaklık ve diğer aksesuarlarında da 'Lightning' bağlantı noktasından 'USB Type-C' şarj girişine geçiş yapacağını iddia etti. Söz konusu aksesuarlar arasında; MagSafe şarj cihazı, Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad'in de bulunduğu kaydedildi. USB Type-C şarj girişli iPhone'ları halihazırda test aşamasına alan şirketin, farklı bir bağlantı noktasına sahip ilk cihazı 2023 yılında tanıtacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin 9to5mac'ten aktardığı habere göre; güncel olarak Apple'ın AirPods kablosuz kulaklık modelleri, faresi ve klavyeleri, hala 'Lightning' şarj girişini kullanıyor. Yeni nesil MacBook modelleri, iPad Pro'lar, iPad Air'ler ve iPad mini'lerin tümünde ise USB Type-C bağlantı noktasına geçiş yapıldığı biliniyor. Bununla birlikte şirketin, şarj girişi olmayan bir cihaz üretme planlarını rafa kaldırdığı ifade ediliyor.

USB TYPE-C GİRİŞİ, APPLE CİHAZLARDA ŞARJ VE VERİ AKTARIM HIZINI ARTIRABİLİR

Öte yandan; Ming Chi-Kuo, kısa bir süre önce yaptığı yeni bir Twitter paylaşımında da Apple'ın 2023'te tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi ile birlikte 'USB Type-C' şarj girişine geçiş yapacağına işaret etmişti. İddialarını yakın zamanlı tedarik zinciri anketlerine dayandıran Kuo, Type-C girişinin serinin bazı modellerinde veya tüm seride kullanılabileceğini dile getirmişti. USB Type-C bağlantı noktasının, iPhone'larda şarj ve veri aktarım hızını artırabileceği tahmin edilmişti. Konuya ilişkin iddia, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun tüm yeni cihazlarda evrensel bir USB Type-C bağlantı noktası kullanılmasını zorunlu kılan bir yasa tasarısını onaylamasından hemen sonra gelmişti.

Apple, iPhone'da USB-C şarj girişine geçiş yapmaya hazırlanıyor! O model ile gelecek...