Twitter'ın yeni CEO'su kim olacak? O isim gelebilir...

Yeni bir iddia, Elon Musk'ın kısa bir süre önce yaklaşık 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını duyurduğu Twitter'ın yeni CEO'sunun kim olacağını ortaya çıkardı. Paylaşılan detaylar, satış işlemleri tamamlandıktan sonra Elon Musk'ın geçici bir süreliğine Twitter'ın CEO'luk koltuğuna oturabileceğine işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Mart ayında Twitter'dan yüzde 9,2'lik bir hisse satın alarak platformun en büyük hissedarı olan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce sosyal medya devinin yüzde 100'ünü satın almak için de yaklaşık 44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Başlangıçta teklife sıcak bakmayan Twitter yönetim kurulu, daha sonra strateji değişikliğine giderek platformu Elon Musk'a satma kararı almıştı. Bunun üzerine Twitter'ın yeni CEO'sunun kim olacağı da merak konusu olmuştu.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; bir süre önce ortaya atılan iddialar, CEO için Elon Musk'ın aklında bir isim olduğuna işaret etmişti. Dünyaca ünlü iş insanının halihazırda Tesla ve SpaceX'in CEO'luk görevini yürütüyor olması nedeniyle de bu ismin, farklı bir kişi olabileceği tahmin edilmişti. Fakat yeni bir iddia, Elon Musk'ın satın alım tamamlandıktan sonra geçici bir süreliğine CEO'luk koltuğuna oturabileceğini gösterdi.

TWITTER'IN CEO'LUK KOLTUĞUNDA GÜNCEL OLARAK PARAG AGRAWAL OTURUYOR

Twitter'ın en büyük yatırımcılarından biri olan Suudi Prens Alwaleed bin Talal da yakın zamanda yaptığı bir açıklamada Elon Musk'ın Twitter için mükemmel bir lider olabileceğini dile getirdi. Güncel olarak Twitter'ın CEO'luk koltuğunda Parag Agrawal'ın oturduğu da biliniyordu. Agrawal, koltuğu geçen yılın Kasım ayında platformun kurucusu Jack Dorsey'nin CEO'luk pozisyonundan istifa etmesinin ardından devralmıştı.