Twitter'ın düzenleme özelliğinde şaşırtan detay! Geçmişi koruyacak...

Tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong, Twitter'ın uzun süredir beklenen düzenleme özelliğine ilişkin dikkat çeken bir detayı ortaya çıkardı. Yeni özelliğin, düzenlenen Twitter paylaşımlarının önceki sürümlerini de korumaya devam edeceğini ve bu sayede, ‘tweet'in önceki versiyonlarına erişilebileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong, Twitter'ın kısa bir süre önce kullanıma sunacağını açıkladığı ve uzun süredir merakla beklenen düzenleme özelliğine ilişkin dikkat çeken bir detayı ortaya çıkardı. Yeni özelliğin, düzenlenen Twitter paylaşımlarının önceki sürümlerini de korumaya devam edeceği ifade edildi. Bu sayede, belirli bir konuşma içerisinde değişiklikler yapan ve başka kullanıcıları yanlış yönlendiren kullanıcılara ilişkin endişelerin ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Twitter paylaşımlarında yapılan düzenlemeler, değiştirilemez olacak ve yeni bir 'tweet' oluşturacak. Fakat platform, düzenlenen 'tweet'in önceki versiyonlarının da bir listesini tutacak.

Belirli bir 'tweet'in önceki versiyonlarını ortaya koyan 'tweet' geçmişinin tüm kullanıcılara görünür olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

TWİTTER, 2021 YILINDAN BU YANA DÜZENLEME ÖZELLİĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Öte yandan; başka bir tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi de kısa bir süre önce, düzenleme seçeneğinin uygulamada nasıl gözükeceğini gözler önüne seren bir ekran görüntüsü paylaşmıştı. Fotoğrafta, Twitter paylaşımlarının sağ tarafındaki üç nokta ikonunda yer alan menüye 'Düzenle (Edit)' seçeneğinin ekleneceği görülmüştü.

Twitter, uzun yıllardır en çok istenen özelliklerden biri olan düzenleme seçeneği üzerinde 2021 yılından bu yana çalışıyordu. Şirket, Nisan ayı başında özelliğin platforma entegre edileceğini duyurmuştu. Düzenleme seçeneğinin ayrıca, gelecek aylarda 'Twitter Blue' aboneleriyle test edilmeye başlanacağı ifade edilmişti.