Twitter'dan yeni özellik! O paylaşımları gizleyecek...

Twitter, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin asılsız bilgi akışını ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Platformun artık, yanıltıcı içeriğe sahip olduğu doğrulanan Twitter paylaşımlarına uyarı bildirimi ekleyeceği ve bu paylaşımları gizleyeceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin asılsız bilgi akışını ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir özelliği kullanıma sundu. Platformun artık, yanıltıcı içeriğe sahip olduğu doğrulanan Twitter paylaşımlarına uyarı bildirimi ekleyeceği ve bu paylaşımları gizleyeceği ifade edildi. Uyarı bildirimine ek olarak bu paylaşımlarda; "retweet", beğeni ve paylaşım seçeneklerinin devre dışı bırakılacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; yanıltıcı içeriğe sahip olan 'tweet'ler, artık Twitter'ın anasayfasında, 'Keşfet' sekmesinde ve arama sonuçlarında görünmeyecek. Bu paylaşıma eklenen bir buton, kullanıcıların Twitter'ın yeni politikasına ilişkin ayrıntılı bilgi edinebilmesini mümkün kılacak. Şirket; bu hamlesiyle silahlı çatışma, toplu katliam, halk sağlığına ilişkin acil durumlar ve doğal afetler sırasında çevrim içi platformlarda ortaya çıkan asılsız ve yanıltıcı bilgilerin yayılmasını önlemeyi hedefleyecek.

TWITTER, YÜKSEK PROFİLLİ HESAPLARDAN YAPILAN PAYLAŞIMLARI ÖNCELİKLENDİRECEK

Belli bir Twitter paylaşımının yanıltıcı bilgi içerdiğine ilişkin doğrulama, insani yardım kuruluşları gibi güvenilir kamu kaynakları tarafından yapılacak. Platform, hükumete bağlı veya devlet güdümlü medya kuruluşlarının hesaplarından ve diğer yüksek profilli kaynaklardan yapılan paylaşımları önceliklendirecek.

Öte yandan; Twitter, yeni özelliği Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan çok önce ilk kez 2020 yılında kullanıma sunmayı planladığına işaret etti. Aynı yıl Kaliforniya'daki orman yangınlarına ilişkin çevrim içi platformlarda yayılan asılsız bilgiler, yapılan müdahale çalışmalarının kesintiye uğramasına neden olmuştu.