Twitter'dan işletmeler için yeni özellik! Saat ve konum eklenebilecek...

Twitter, işletme hesapları için ‘Location Spotlight' isimli yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Yeni özelliğin; Twitter'daki işletme hesaplarının, profillerine konum ve mesai saati bilgisi ekleyebilmesine olanak tanıdığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce kullanıcıların platformdan alışveriş yapmasını kolaylaştırabilmek için 'Product Drops' özelliğini kullanıma sunan sosyal medya devi Twitter, işletmeler için bu kez de 'Location Spotlight' isimli yeni bir özellik yayınladı. Yeni özelliğin; Twitter'daki işletme hesaplarının, mağaza veya ofis konumlarını ve mesai saati bilgilerini profillerine ekleyebilmesine olanak tanıdığı ifade edildi. 'Location Spotlight'; şimdilik yalnızca ABD, Kanada ve Avustralya ağında kullanıma açıldı.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'dan aktardığı habere göre; yeni özellik sayesinde işletmeler, artık konum bilgilerini Twitter profillerine ekleyebilecek. Bu sayede profili ziyaret eden kullanıcılar, tek tuşla mağaza veya ofis konumunu Google Haritalar ve Apple Haritalar gibi harita uygulamaları üzerinden görüntüleyebilecek.

Benzer şekilde, artık işletmelerin açılış ve kapanış saatini de Twitter profillerine eklemesi mümkün olacak. Böylece kullanıcılar, ilgili işletmenin Twitter hesabından mesai saatlerini görebilecek. İşletme sahipleri, dilerlerse mesai saatleri içerisinde de mağazalarını kapalı şekilde işaretleyebilecek.

TWITTER'IN YENİ ÖZELLİĞİ, KONUM VERİLERİNİ GOOGLE İLE PAYLAŞIYOR

Öte yandan; 'Location Spotlight' özelliğinin yayınlanmasının hemen ardından tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong, Twitter'ın yeni özelliğine ilişkin detayları inceledi. Yapılan inceleme, özelliğin konum verilerini Google ile paylaştığını ortaya çıkardı. Yaşanan gelişme, veri güvenliğine ilişkin endişeleri de gündeme getirdi. Twitter yetkilileri ise konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapacaklarına işaret etti.