Twitter, yıllardır beklenen özelliği resmen duyurdu! Düzenleme butonu geliyor...

Sosyal medya devi Twitter, kullanıcıların paylaşımları sonradan düzenlemesini mümkün kılan düzenleme butonunu test etmeye başlayacağını duyurdu. Platform, özelliğin nasıl görüneceğine ilişkin de bir görüntü paylaştı. Duyurunun yapıldığı paylaşımda, kısa bir süre önce Twitter hissedarı olan Elon Musk'a gönderme yapılması ise dikkat çekti.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, uzun yıllardır kullanıcıların paylaşımları sonradan düzenlemesini mümkün kılan düzenleme butonu üzerinde çalıştığı iddialarıyla gündeme geliyordu. Platform, son olarak 1 Nisan tarihinde yaptığı bir paylaşımda düzenleme seçeneği üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Fakat paylaşımın yapıldığı günün manidar olması nedeniyle açıklamanın, büyük bir şaka olduğu tahmin edilmişti. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ise kısa bir süre önce şirketten yüzde 9,2'lik hisse alarak en büyük Twitter hissedarı olmuştu ve yönetim kuruluna gireceği açıklanmıştı.

Bunun üzerine Musk, Twitter'da düzenleme butonu seçeneğini oylamaya sunmuştu. Dünyaca ünlü CEO'nun anketi, geniş çapta ilgi görmüştü.

Anketin kapanmasına kısa bir süre kala, Twitter'dan da resmi açıklama geldi. Uzun bir süredir bu özellik üzerinde çalıştıklarını ve bu fikrin yeni doğmadığını vurgulayan sosyal medya devi, düzenleme butonunun yakında Twitter Blue aboneleri için test edilmeye başlanacağına işaret etti. Şirket böylece, paylaşımında fikrin Musk'ın gelişiyle doğmadığını da vurgulamış oldu.

TWITTER, ÖZELLİĞİN NASIL GÖRÜNECEĞİNE İLİŞKİN AYRI BİR PAYLAŞIM DA YAPTI

Öte yandan, henüz test aşamasında olan özelliğin ne zaman yaygın kullanıma açılacağı henüz belirtilmedi. Fakat Twitter kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey'nin düzenleme butonuna hiçbir zaman sıcak bakmadığı da biliniyordu. Dorsey'nin CEO'luk koltuğunu Parag Agrawal'a devretmesinin ardından ise platform konuya yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Şirket, yapılan açıklama sonrası özelliğin nasıl görüneceğine ilişkin ayrı bir paylaşım da yaptı.