Twitter, yeni özelliğini Türkiye'de kullanıma sundu! Hakareti azaltacak...

Twitter, daha önce ABD ve Brezilya ağında da test ettiği ‘Yanıt İstemleri' özelliğini Türkiye'de de test etmeye başladı. Hakaret, kaba dil ve nefret söylemi içeren paylaşımları azaltması beklenen özelliğin, Twitter kullanıcılarına yazdıklarını yeniden düşünme şansı verdiği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, 'Yanıt İstemleri (Reply Prompts)' isimli yeni özelliğini iOS, Android ve web sürümünde platformu Türkçe kullanan tüm kullanıcıların beğenisine sunduğunu duyurdu. Zararlı olabilecek paylaşımlardan önce kullanıcıyı uyaran özelliğin; hakaret, kaba dil veya nefret söylemi içeren paylaşımların azalmasını sağlayacağı ifade edildi. Twitter, konuya ilişkin açıklamasında yeni özelliği farklı pazarlarda ve dillerde de test etmeye devam edeceğini dile getirdi.

Aktarılan detaylara göre; 'Yanıt İstemleri' özelliği, geçen yıl ABD ve Brezilya ağında da test edildi. Test sonuçları, ABD'de paylaşımdan önce uyarı alan kullanıcıların yüzde 30'unun paylaşımı yeniden düzenlediğini veya sildiğini gösterdi. Brezilya'da ise bu oran, yüzde 47 seviyesindeydi.

TWITTER'IN YENİ ÖZELLİĞİ, KÖTÜ SÖZ İÇEREN PAYLAŞIMLARDAN ÖNCE KULLANICILARI UYARIYOR

Twitter'ın 'Yanıt İstemleri' özelliği; hakaret, argo, kötü söz, kaba dil veya nefret söylemi olarak kabul edilebilecek ifadeler algıladığında paylaşımdan önce kullanıcıları uyarıyor. Bu sayede kullanıcılara; yazdıklarını yeniden düşünme, yanıtlarını silme veya değiştirme şansı veriliyor.