Twitter, uzun süredir beklenen takipçi çıkarma özelliğini kullanıcı beğenisine sundu

Sosyal medya devi Twitter, uzun süredir beklenen takipçi çıkarma özelliğini kullanıcı beğenisine sunduğunu duyurdu. Özelliğin, güncel olarak yalnızca platformun web arayüzünde kullanımda olduğu ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, uzun süredir gelmesi beklenen takipçi çıkarma özelliğini kullanıcı beğenisine sunduğunu duyurdu. Özelliğin, güncel olarak yalnızca platformun web arayüzünde kullanılabilir durumda olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; daha önce kullanıcılar, kendilerini takip etmesini istemedikleri kişileri doğrudan takipçi listesinden çıkaramıyordu. Bunun için öncelikle ilgili takipçiyi engellemek ve daha sonra engeli kaldırmak gerekiyordu. Platforma entegre edilen yeni özellik, takipçi çıkarma sürecini çok daha pratik bir hale getirmiş oldu.

Twitter, söz konusu özelliği geçen haftalarda test etmeye başlamıştı. Birkaç haftalık test sürecinin ardından takipçi çıkarma özelliği, Twitter bünyesine eklendi. Kullanıcıların artık, istemedikleri bir takipçiyi takipçi listesinden doğrudan kaldırabileceği kaydedildi. Söz konusu özellik, Instagram bünyesinde ise uzun süredir vardı.

ÖZELLİĞİN, YAKIN ZAMANDA MOBİL UYGULAMAYA DA GELMESİ BEKLENİYOR

Diğer yandan; kullanıcıların, takipçi çıkarma özelliğinden faydalanmak için öncelikle 'Profil' sekmesindeki 'Takipçi' seçeneğine tıklamaları ve takipçilerinin listelendiği sayfaya ilerlemeleri gerekiyor. Daha sonra çıkarılmak istenen takipçinin yanındaki üç nokta ikonuna tıklamak, yeni bir menünün açılmasını mümkün kılıyor. Menüdeki "Bu takipçiyi kaldır" seçeneğine tıklayarak ilgili takipçi, takipçi listesinden silinebiliyor. Henüz platformun web sürümünde kullanımda olan özelliğin, yakın zamanda mobil uygulamaya da gelmesi bekleniyor.