Twitter, üye olmadan denenebilecek! Testlere başladı...

Twitter, platformun üye olmadan kullanılabilmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği iOS uygulamasında test etmeye başladı. Özelliğe ilişkin ilk açıklamalar, Twitter Ürün Müdürü Laura Burkhauser'dan geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, platformun üye olmadan denenebilmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği iOS uygulamasında kısıtlı bir kullanıcı kitlesiyle test etmeye başladı. Test grubundaki iOS kullanıcılarının, Twitter'a üye olmadan platformu kullanmayı deneyimleyebileceği ifade edildi. Güncel olarak Twitter, platformda herhangi bir işlem yapmak isteyen ziyaretçilere üye olmayı şart koşuyordu.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; özelliğe ilişkin ilk açıklamalar, Twitter Ürün Müdürü Laura Burkhauser'dan geldi. Burkhauser, hesap açmakta tereddüt eden kullanıcıların Twitter'ın sunduğu deneyimlere göz atabilmesini mümkün kılmak için bu tip bir özellik geliştirdiklerine ve bu sayede yeni kullanıcılara etkileyici bir deneyim sunacaklarına işaret etti. Özelliğin Android uygulamasında da test edilip edilmeyeceği ise henüz belirtilmedi.

TWITTER'I DENEYEN KULLANICILAR, 50'YE KADAR HESAP TAKİP EDEBİLECEK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; yeni özelliğin platforma entegre edilmesinin ardından kullanıcılar, Twitter'da hesap oluşturmadan da 'tweet' okuyabilecek. Özellik, 'tweet'lerin yanıt verilebilmesine ve 50'ye kadar hesap takip edilebilmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar ayrıca, bu özellik aracılığıyla hesap oluşturmadan Twitter'da arama yapabilecek ve 'Trendler' bölümüne erişebilecek. Yeni özellik, platformu deneyen kullanıcılara bildirimler de gönderecek.