Twitter itiraf etti! Kullanıcı sayısını fazla söyledi...

Twitter, 2019 ve 2021 yılları arasında kullanıcı sayısını yanlışlıkla olduğundan fazla söylediğini açıkladı. Birden fazla hesabı olan Twitter kullanıcılarının, bu süreçte birden fazla kişi olarak sayıldığı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, 2019 ve 2021 yılları arasında kullanıcı sayısını olduğundan fazla söylediğini açıkladı. Söz konusu yıllar arasında, birden fazla hesabı olan Twitter kullanıcılarının yanlışlıkla birden fazla kişi olarak sayıldığı ifade edildi. Platform, gerçek rakamlar ve bildirilen rakamlar arasındaki farkın 2 milyondan fazla olmadığının da altını çizdi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; şirket, yılın Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyreğine ilişkin mali raporunu da yayınladı. İlk 3 ay toplam 1,20 milyar dolar gelir elde eden platform, bu gelirin 1,11 milyar dolarını reklamlardan elde ettiğini belirtti. Veri satışı ve işletmeler arası hizmetleri içeren "Abonelik ve Diğer Gelirler" kategorisi ise şirkete 94 milyon dolar getirdi. Twitter'ın mobil reklam platformu MoPub'ı 1,05 milyar dolarlık bir nakit anlaşmasıyla AppLovin'e devretmesi ise ilk çeyrekte şirkete önemli bir nakit akışı sağladı.

Buna rağmen Twitter, yılın ilk çeyreği için 128 milyon dolarlık işletme zararı bildirdi. Geçen yılın aynı döneminde şirket, 52 milyon dolar net kâr elde etmişti.

TWITTER, YANLIŞ BİLDİRDİĞİ SAYILAR İÇİN BİR DÜZELTME YAPTI

Öte yandan; Twitter, kullanıcı sayısına dahil ettiği kullanıcılarını "Para Kazanılabilir Ortalama Günlük Kullanım (mDAU)" terimiyle tanımlıyor. Bu terim, platformu aktif olarak kullanan ve Twitter'ın gerçekten üzerinden gelir elde edebileceği kişilere karşılık geliyor. 2022'nin ilk çeyreğinde ABD'deki toplam kullanıcı sayısının 39,6 milyona, dünya genelindeki toplam kullanıcı sayısının ise 189,4 milyona yükseldiği ifade ediliyor. Bu kullanıcı sayıları, geçen yıla göre önemli bir artışa tekabül ediyor.

Twitter, açıklamasında 2019 ve 2021 yılları arasında yanlış bildirdiği sayılar için de bir düzeltme yaptı. 2021'in dördüncü çeyreğindeki kullanıcı sayısının ABD'de 37,5 milyon, dünya genelinde ise 177,3 milyon seviyesinde olduğu belirtildi.