Twitter, işe alım ekibini küçültüyor! 100 kişiyi işten çıkardı...

Twitter, işe alım ekibinde görev alan yaklaşık 100 çalışanı işten çıkardı. Yapılan işten çıkarmanın, Twitter'ın işe alım ekibinin yüzde 30'unu etkilediği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasına ilişkin belirsizlikler devam ederken düzinelerce çalışanını işten çıkardı. Yapılan işten çıkarmalardan, şirketin yetenek edinme ekibinin yüzde 30'u etkilendi. Twitter, konuya ilişkin açıklamasında 100'den az kişinin işten çıkarıldığını ve yalnızca işe alım ekibinin işten çıkarmalardan etkilendiğini belirtti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; ABD merkezli sosyal medya devi, daha önce de maliyetleri düşürmeye yönelik çalışmalarının bir parçası olarak kısmi anlamda işe alımları durdurduğunu açıklamıştı. Elon Musk ise Twitter'dan platformdaki 'bot' hesapların gerçek sayısını kendisine bildirmesini talep etmiş, aksi takdirde satın alma anlaşmasından çekileceğini duyurmuştu. Bu nedenle, anlaşmanın akıbeti hala belirsizliğini koruyordu.

TWITTER, YAKIN DÖNEMDE TOPLU İŞTEN ÇIKARMA YAPAN TEK TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMADI

Öte yandan; Twitter'ın kıdemli çalışanlarından Ingrid Johnson, LinkedIn'de yaptığı bir paylaşımda işten çıkarmaların gerçekleştiği günü "gerçek anlamda zor bir gün" olarak tanımladı. Johnson, işten çıkarılan kişiler arasında 10 yıldan uzun bir süredir Twitter'da çalışan personellerin de bulunduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte; Twitter, yakın dönemde toplu işten çıkarmalar yapan veya işe alımları durduran tek teknoloji devi olmadı. Kısa bir süre önce Meta, Netflix, Unity, Coinbase, Tesla ve PayPal da ekonomik olarak zor bir dönemden geçtikleri gerekçesiyle küçülmeye gitme kararı kaldı.