Twitter, Instagram gönderileri için ön izleme özelliğini kullanıma sundu

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, Instagram bağlantıları ve gönderileri için ön izleme özelliğini kullanıma sundu. Kullanıcıların, artık Twitter üzerinden yapılan bir Instagram gönderisi paylaşımını görmek için bağlantıya tıklamak zorunda olmayacağı bildirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, mobil uygulaması ve web sürümünde Instagram bağlantıları ve gönderileri için ön izleme kartı özelliğini kullanıma sundu. Artık Twitter üzerinden bir Instagram gönderisi paylaşıldığında kullanıcıların, bağlantıya tıklayınca karşılaşacakları görselin bir küçük resmini göreceği kaydedildi. Böylece kullanıcıların, gönderiyi görmek için Twitter'dan ayrılmak isteyip istemediklerine zaman tünelindeyken karar verebilecekleri dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yapılan hamle, iki sosyal medya devi arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığa son vermiş oldu. Instagram ve Twitter arasındaki fotoğraf entegrasyonu, 2012 yılında kullanımdan kaldırılmıştı. O zamandan bu yana, her iki sosyal ağ da ön izleme kartlarını kullanıma açmamıştı. Twitter, kullanıcıların fotoğraflı paylaşımlarını ağırlıklı olarak kendi ağında yapmaya devam etmesini sağlamaya çabalıyordu.

KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA, INSTAGRAM'DAN GELDİ

Konuya ilişkin açıklamayı Instagram, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı. Yapılan paylaşımda, "Bunun asla gerçekleşmeyeceğini söylüyorlardı... Twitter ön izleme kartları, BUGÜN kullanıma sunuluyor. Artık Twitter'da bir Instagram bağlantısı paylaştığınızda, o gönderinin bir ön izlemesi görünecek" ifadeleri kullanıldı.