Twitter için Tesla'yı sattı! Parayı dava için kullanacak

Elon Musk'ın, 6.88 milyar dolar değerinde 7.92 milyon Tesla hissesi sattığı ortaya çıktı. Musk, parayı Twitter'ın açtığı davayı kaybetmesi durumunda kullanacağını söyledi.

Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk'ın geçtiğimiz gece 6.88 milyar dolar değerinde 7.92 milyon Tesla hissesi (%0.77) sattığı ortaya çıktı. Musk satıştan elde edilen gelirin, Twitter ile olan yasal süreci kaybetmesi durumunda olası bir Twitter anlaşmasının finansmanı için kullanılabileceğini söyledi. Musk, satışla ilgili olarak, "Twitter'ın bu anlaşmanın olmasını zorlaması durumunda (Umarım olası değildir), Tesla hisselerinde acil bir satıştan kaçınmak önemli" dedi.

DURUŞMA 17 EKİM'DE

Musk geçen aylarda, 28 Nisan'dan sonra başka bir Tesla hissesi satmayı planlamadığını söylemişti. O hafta yayımlanan SEC belgeleri Musk'ın yaklaşık 8,4 milyar dolar değerinde hisse sattığını ortaya çıkarmıştı.

Tesla hisseleri, şirketin 20 Temmuz'da açıkladığı bilançosunun beklentilerin üzerinde kalmasının ardından yaklaşık yüzde 15 yükselmişti. Elon Musk nisan ayında, en büyük hissedar olduğu Twitter'ın tamamını satın almak için 44 milyar dolarlık teklifte bulunmuş, ancak temmuz başında kararını değiştirmişti. Twitter ise satın almanın tamamlanmasına yönelik Musk'a dava açmıştı. Taraflar 17 Ekim'de duruşmaya gidecek.