Twitter, GIF oluşturmayı kolaylaştırıyor! iOS ekosistemine geldi...

Twitter, iOS işletim sistemli cihazlarda GIF oluşturmayı çok daha kolay hale getirecek yeni bir özelliği kullanıma sundu. Kullanıcıların artık, Twitter uygulamasında kamerayı kullanarak kişiselleştirilmiş GIF'ler oluşturabileceği ifade edildi. Özelliğin Android'e ne zaman geleceği ise henüz belirtilmedi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Twitter, iOS işletim sistemli cihazlarda GIF oluşturmayı çok daha kolay hale getirecek yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu. Twitter kullanıcılarının artık, uygulama kamerasını kullanarak kişiselleştirilmiş GIF'ler oluşturabileceği kaydedildi. Yeni özellik, yerleşik bir GIF oluşturma özelliğini içeren bir güncelleme ile iOS ekosisteminde kullanıma sunuldu. Özelliğin Android'e ne zaman geleceği ise henüz belirtilmedi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; iOS kullanıcıları, güncel olarak uygulama içerisinden kamerayı açarak ve GIF moduna geçiş yaparak Twitter'da kendi GIF'ini oluşturabiliyor. Şirket, özelliğin Android'e gelmesiyle birlikte kullanıcıları tekrar bilgilendireceğine işaret ediyor.

TWITTER, ÖZELLİĞİ YENİ KULLANIMA SUNSA DA GIF'LER, 1987'DEN BERİ KULLANILIYOR

Öte yandan; Twitter, özelliği yeni kullanıma sunmuş olsa da GIF'ler, 1987'den beri kullanılıyor. Fakat GIF'lerin, son dönemlerde popülarite kazandığı da biliniyor. Birçok kullanıcı; paylaşımında televizyon dizileri, filmler ve en çok tıklanan haberlerden kesitler kullanmak istediğinde GIF'lere yöneliyor.