Twitter Circle nasıl kullanılır? Twitter Circle nedir?

Twitter, Circle adlı yeni özelliğini test aşamasına sunduğunu duyurdu. Kullanıcılarda Twitter Circle nedir? Twitter Circle nasıl kullanılır? sorularına yanıt aramaya başladı.

Twitter Circle uygulamasına dair detaylar merak edildi. "Twitter Circle nedir? Twitter Circle nasıl kullanılır?" Bu yeni uygulama sayesinde kullanıcılar, yakın arkadaşlarının görebileceği tweetler atabilecek.

TWİTTER CİRCLE NEDİR?

Twitter, Instagram'a benzeyen bir özelliği test ettiğini duyurdu. Instagram yakın arkadaşlar özelliğine benzeyecek olan yenilikle 150 kişiye kadar seçtiğimiz kişilerin görebileceği tweetler paylaşarak kendi çevrenizi oluşturabileceğiniz bir yenilikle karşımıza çıkacak.

TWİTTER CİRCLE NASIL KULLANILIR?

Twitter Circle'a erişim geldiğinde, öncelikle kimleri Circle'a eklemek istediğinizi seçmeniz gerekir. 150 kişiye kadar ekleyebileceğiniz bu Circle'da takipçilerinizin yanı sıra takipleşmediğiniz insanları da ekleyebileceksiniz.

Circle'ınızı kurduktan sonra onlara tweet atmaya başlayabileceksiniz. İnanılmaz derecede basit olan bu işlemde tweet'inizi yazıp, ardından Twitter Circle'ı seçeceksiniz. Seçimden sonra attığınız tweetler yalnızca Circle üyeleriniz tarafından görülecektir.

Ancak herhangi biri sizi Circle'a eklerse Circle sahibi sizi çıkarmadığı sürece kendiliğinizden ayrılamazsınız. Yine de tweetlerden rahatsız olursanız sessize alabileceksiniz.

Yalnızca Circle'a eklediğiniz kişiler, gönderdiğiniz tweet'leri görebilir. Bu nedenle, diğer Twitter kullanıcılarının ne yazdığınızı göremeyecek. Dahası, Circle üyeleriniz paylaşımlarınızı Circle dışında retweetleyemeyecek. Normal Twitter profilinize göz atan hiç kimse, sizi Circle takipçileriniz dışında takip etseler bile attığınız tweetleri göremeyecek.