Twitch'ten yayıncıları sevindiren özellik: Düzenli gelir kazandıracak

Canlı video akışı platformu Twitch, kullanıcıların düzenli olarak ek gelir elde etmesini sağlayacak olan yeni ‘Reklam Teşvik Programı'nı duyurdu. Söz konusu program kapsamında, yayınlara reklam ekleneceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler canlı video akışı platformu Twitch, kullanıcıların düzenli olarak ek gelir elde etmesini mümkün kılan yeni 'Reklam Teşvik Programı'nı kullanıma sundu. Söz konusu program kapsamında, yayınlara reklam ekleneceği ve yayıncıların yayın sırasında reklam göstererek düzenli gelir elde edebileceği kaydedildi.

Aktarılan detaylara göre; kullanıcılar, 'Reklam Yöneticisi' paneli üzerinden yapacakları birkaç ayar ile yeni özellikten faydalanmaya başlayabilecek. Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra, yayın başladığında sistem otomatik olarak devreye girecek ve canlı yayının belirli anlarında reklam gösterilecek. Bu sayede yayıncılar, bağışlardan gelir elde edemese bile gösterilen reklamlardan kendisine bir gelir kapısı oluşturabilecek.

Öte yandan; kullanıcıların, özellikten faydalanabilmek için minimum belirttiği süre kadar yayın yapması gerekecek. Minimum sürenin dolması durumunda yayıncılar, reklam gelirlerini aylık bazda hesaplarına aktarabilecek.

TWITCH 'REKLAM TEŞVİK PROGRAMI' NASIL KULLANILIR?

Paylaşılan diğer detaylara göre; kullanıcıların, özelliği açabilmek için 'Reklam Yöneticisi' panelindeki "Affiliate" menüsüne ulaşması ve tekliflerden birini tercih etmesi gerekiyor. Daha sonra teklife göre düzenlenen ayarlar kaydedildiğinde ilgili yayıncı, yayınları sırasında gösterilen reklamlardan gelir elde etmeye başlıyor.