TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN F-35 seviyesinde olacak

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN'ın F-35 seviyesinde olacağını açıkladı. TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, ''Rafale'den de Eurofighter dan da üstün bir uçak olacak KAAN. İleride de F-35 seviyesinde olacak.'' dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil bir televizyon kanalına katılarak milli muharip uçak KAAN hakkında açıklamalarda bulundu.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'in açıklamalarından satırbaşları:

Sayın Cumhurbaşkanı, "2028'de 20 tane uçağın teslimatı planlanıyor" demişlerdi. Bizim de bütün gayretimiz bu, 1 tane KAAN yaptık, 3 tane daha KAAN yapıyoruz. Testler çok uzun sürüyor.

KAAN'DA BUNDAN SONRAKİ AŞAMA NEDİR?

3 uçak daha yapıyoruz, bunlar test uçağı olacak. Rafale'den de Eurofighter dan da üstün bir uçak olacak KAAN. İleride de F-35 seviyesinde olacak inşallah. Önemli olan TUSAŞ için ağacın gelmesi, meyve gelecektir. Şu anda 16 bin çalışanımız var.

KAAN YURT DIŞINA SATILACAK MI?

KAAN stratejik bir asset. KAAN'ın yurt dışına satışı için bir yorum yapamam.

ATAK HELİKOPTERİNDE SON DURUM NEDİR?

TUSAŞ T-129 Atak dediğimiz helikopterimiz çok iyi satıyor yurt dışında. Motoru yurt dışından geliyor ancak TUSAŞ T-929 Atak-2 dediğimiz ABD'lilerin Apache dediği tarzda geliştirdiğimiz helikopterimizin her şeyi, motoru dahil bize ait olacak.