TÜRKSAT 6A, 9 Temmuz'da fırlatılıyor

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRKSAT 6A uydusunun 9 Temmuz TSİ 00.20'de, Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRKSAT 6A uydusunun Türkiye saatiyle 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.20'de SpaceX'in Falcon 9 roketi ile Amerika'nın Florida eyaletinden yörüngesine göndereceğini açıkladı. Uraloğlu, "Fırlatma sürecinin başarılı şekilde tamamlanması ve uydunun roketten ayrılması sonrasında yaklaşık 70'inci dakikada TÜRKSAT 6A uydumuzdan ilk sinyalin alınmasını bekliyoruz. Uydunun yörüngeye ulaşmasına müteakip en az 1 ay sürecek testlerin ardından da TÜRKSAT tarafından teslim alınarak faaliyete geçmesini planlıyoruz" diye konuştu.

MİLLİ İMZA

TÜRKSAT 6A'nın yapımında 20'den fazla Türk şirketi rol üstlenirken uydunun güç sistemlerinden elektrikli itki sistemine, yazılımlarından uçuş bilgisayarına kadar teknolojilerinde 'milli imza' bulunuyor. Türkiye bu uyduyla uzaydaki iddiasını daha ileri boyuta taşırken milli bir uydu markası oluşturmayı, üretim kabiliyetini ticarileştirmeyi, ilerleyen aşamada uydu ve parçası ihraç eden ülkeler arasına katılmayı hedefliyor.

8.4 kilovat güce sahip olan TÜRKSAT 6A 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak.