Türkiye'nin dijital yüzyılı başladı... İletişim Başkanlığı Meta ofisi açıldı

İletişim Başkanı Altun, “Başkanlığımızın Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejisi'nin ilk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisimizi kullanıma sunuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dijital Evrende Söz Sahibi Olmak: İletişim Başkanlığı Metaverse Platformu Lansmanı ve Meta Evreni Anlamak Paneli"nde konuştu. "Başkanlığımızın Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejisinin ilk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisimizi bugün itibarıyla kullanıma sunuyoruz" diyen Altun, "Türkiye Yüzyılı, ülkemizin teknoloji alanındaki bağımsızlığının garanti altına alınmasının da hedeflendiği bir vizyondur" diyerek şöyle devam etti:

AVATAR OLUŞTURULABİLECEK

"Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye'yi sadece yer aldığı coğrafyada değil, uluslararası alanda da öne çıkarmayı hedefleyen Türkiye Yüzyılı, ülkemizin teknoloji alanındaki bağımsızlığının garanti altına alınmasının da hedeflendiği bir vizyondur. Ulusal ve uluslararası düzeyde bütünlüklü bir iletişim stratejisi çerçevesinde proje ve faaliyetlerimizi yürütüyor ve ülkemizin bu vizyonuna katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak dijital dönüşümle birlikte oluşan yeni enformasyon mecralarını da yakından takip ediyor ve bu mecralarda da temsiliyetimizi kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yeni mecraların en önemlilerinden birini ise Web 3.0 devrimiyle birlikte gelen "metaverse" oluşturuyor. Metaverse, insanların uzaktan gerçek zamanlı etkileşimlere ve deneyimlere sahip olmalarını sağlarken, gerçek ve tüzel kişilere özel avatarlar sayesinde kullanıcılara birer "dijital kimlik" kazandırıyor. 3D sanal alanların etkileşimde bulunma ve çalışma şeklini değiştiren, yeni nesil internet olarak tanımlayabileceğimiz metaverse, ülkemiz için de değerlendirilmesi gereken önemli bir potansiyeli açığa çıkarmaktadır. Başkanlığımızın Web3 Dönüşümü ve Metaverse Stratejisi'nin ilk adımı olarak dünyanın her yerinden mobil cihazlarla erişimin mümkün olduğu meta ofisimizi bugün (dün) itibarıyla kullanıma sunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Meta Ofisi'ne mobil cihaz uygulaması üzerinden avatar oluşturularak ulaşabilecek. Bunun yanında Meta Ofisimizle lokasyon bazlı artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak fiziksel ve dijital etkinlikler düzenleme, bu etkinliklere katılabilme ve diğer avatarlarla etkileşim kurabilme imkanları da mevcut olacak. Şu anda Başkanlık olarak sunduğumuz hizmetleri ve yürüttüğümüz faaliyetleri metaverse dünyasına da taşıyacağız."

DİJİTAL DÜNYADA HAKİKAT EN ÖNEMLİ ŞİARIMIZ

"Bu kaotik dijital iklimde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sadece teknolojik altyapı üretilmesinde değil aynı zamanda kendimizin ve etki alanımızın, nihayetinde de tüm dünyanın kullanabileceği içerikler üretilmesini, platformlar kurulmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede, gerçek dünyada olduğu gibi metaverse ve dijital dünyada da hakikat en önemli şiarımız olacak. Hakikati ve insanı yok sayan teknolojik ve dijital dayatmalara karşı, hakkaniyetli, insan merkezli ve güvenli bir dünya oluşturma gayretinden metaverse'te de vazgeçmeyeceğiz. Dijital dünyadaki kargaşaya ve belirsizliklere karşı da Türkiye'yi istikrarlaştırıcı bir güç haline getireceğiz."

TWİTTER AKTİF OLMAYAN HESAPLARI KALDIRIYOR

TwItter CEO'SU Elon Musk, birkaç yıldır etkin olmayan hesapların sosyal medya platformundan kaldırılacağını duyurdu. Tüm bu hesapları temizleyeceklerini belirten Musk, "Bu nedenle muhtemelen takipçi sayısında düşüş göreceksiniz" dedi. Twitter'ın politikasına göre, kullanıcıların hesaplarının etkinliğini korumak için en az 30 günde bir giriş yapmaları gerekiyor.