Türkiye, ‘metaverse'te bir ilki gerçekleştirdi: Gerçek ödeme yöntemleri ile alışveriş yapıldı

Her geçen gün popülaritesini daha da artıran ‘metaverse'te yaşanan ilkler arasına, bir yenisi daha eklendi. ‘Metaverse'te ilk kez, gerçek ödeme yöntemleri kullanılarak alışveriş yapıldı. Alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilmesine, Türkiye'de kurulan bir şirket olanak sağladı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Özellikle Facebook'un gerçeğe yakın sanal dünyalar oluşturma vizyonunu daha iyi yansıtabilmek için şirket adını 'Meta' olarak değiştirmesi sonrası 'metaverse', popülaritesini ciddi oranda artırdı. 'Metaverse'te, hızla ardı ardına birçok ilk yaşanmaya başladı. Alanda yaşanan ilkler arasına ise kısa bir süre önce bir yenisi daha eklendi. 'Metaverse'te dünya genelinde ilk kez, gerçek ödeme yöntemleri kullanılarak alışveriş yapıldı. Alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilmesine, Türkiye'de kurulan bir şirket olanak sağladı.

Aktarılan detaylara göre; 196 ülkede hizmet veren 'DePauli AG' isimli bir Alman şirket, bir süre önce İzmir'de 'DePauli Systems' isimli bir şirket kurmuştu. Kurulan firma, e-ticaret alanında hizmet vermeye başlamıştı. Bunun üzerine; 'DePauli AG', popülaritesini hızla artıran 'metaverse'e yönelik bir adım atmış ve sanal evrende dolaşabilme, iş toplantısı yapabilme, özel ve ticari amaçlı eğitim verebilme ve gerçek dünyada yer alan ürünleri dijital olarak inceleme imkanı sunan sanal gerçeklik platformu 'QS-Metaworlds'e "QS-PAY Payment" isimli ödeme yöntemini entegre etmişti.

Bu gelişme sonrası; dünyada ilk kez, 'metaverse'te gerçek ödeme yöntemleri ile alışveriş yapıldı. Platform kullanıcıları, 'metaverse' üzerinden toplantı yaptı ve bir ürünü arayıp bulduktan sonra bu ürünü kredi kartlarıyla satın aldı. Ürün, gerçek dünyada ertesi gün müşterilere teslim edildi.

ÖDEME SİSTEMİ, DİĞER 'METAVERSE' PLATFORMLARIYLA DA UYUMLU

Paylaşılan diğer bilgilere göre; yapılan entegrasyon sayesinde kullanıcılar, 'metaverse'ten ayrılmadan gerçek ödeme yöntemleri ile alım-satım yapabiliyor. Sistemin "Private Digital Safe" isimli özelliği, kişisel güvenliği artırıyor. Özellik sayesinde ödeme bilgilerini sanal gerçeklik platformlarında kullanabilen müşteriler, bu bilgileri istedikleri durumlarda paylaşıyor. 'QS-PAY Payment' ödeme altyapısının, diğer 'metaverse' platformlarına da uyumlu olduğu ifade ediliyor.