Türk Telekom Özel Numara Kapatma Nasıl Yapılır?

Türk Telekom gizli numaralara kapatma ve açma işlemini adım adım incelemek ve öğrenmek için hemen tıklayın.

Gündelik hayat akışının vazgeçilmezlerinden biri haline gelen telefonlar bazen istenmeyen kişilerden gelen aramaları engellemenizi sağlayabilir. Genellikle şaka amaçlı yakın çevre tarafından yapılan ya da amacı farklı olan kişilerin numarasını saklayarak yaptığı bu tarz çağrılar telefon ekranınızda "özel numara ya da gizli numara" gibi uyarılarla görülür. Basit birkaç işlem ile ortadan kaldırabileceğiniz böyle aramalar için Türk Telekom özel numara kapatma ya da açma işlemleri nasıl yapılır sizler için bir araya derledik.

Türkiye'nin en çok tercih edilen hat operatörleri arasında yer alan Türk Telekom 7'den 70'e herkese hitap eden tarifeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Çoğu kişinin bu operatör üzerinden haberleşmesi bazen numarasını göstermek istemeyen kişilerin gizli aramalar yapmasına sebep olabilir. Eğer sizler de bu tarz gizli numaralardan gelen çağrılardan rahatsızsanız açıkladığımız adımları izleyerek hattınızı özel aramalara kapatabilir ya da dilediğiniz anda yeniden açabilirsiniz.

TÜRK TELEKOM ÖZEL NUMARA KAPATMA

Türk Telekom özel numara engellenme seçeneği çok uzun yıllardır uygulamada olan basit bir işlemdir. Fakat çoğu kişi bu basit ve ücretsiz işlemden habersiz olduğu için gizli numaralardan rahatsızlık veren kişilere tahammül etmek zorunda kalabilir. Gerek iş gerekse de özel hayatınızı alakadar eden bu tarz özel numaralardan gelen çağrıları kapatabilmek için şu yöntemleri kullanabilirsiniz:

* Türk Telekom web sitesi üzerinden "online işlemler" seçeneğine giriş yaparak "gizli numara engelleme" servisini aktif edebilirsiniz.

* Türk Telekom müşteri hizmetlerine bağlanarak canlı destek hattından özel numara kapatma desteği isteyebilirsiniz.

* Telefonunuzun arama tuşundan *100# tuşlayarak karşınıza çıkan menüden gizli arama seçeneğini kullanabilirsiniz.

* *253# tuşlaması yaparak özel numara kapatma işlemlerini aktif edebilirsiniz. Ancak eğer daha öncesinde Türk Telekom özel numaralara kapatma seçeneğini aktif ettiyseniz yeniden *253# tuşlaması yaptığınız anda hattınız otomatik olarak gizli numaralardan gelen aramalara açılmış olacaktır.

TÜRK TELEKOM GİZLİ NUMARA AÇMA

Farklı yöntemleri kullanarak Türk Telekom gizli numara kapatma işlemlerini aktif etmeniz mümkündür. Ancak hattınızın yeniden gizli aramalara açık olmasını isterseniz gizli numara açma servisini aktif etmeniz gerekir. Türk Telekom gizli numara açma işlemleri için şu aşamaları izleyebilirsiniz:

* Telefonunuz arama kısmına gelerek *253# yazarak arama butonunu tuşlayın. Böylelikle daha önceden kapalı konuma getirdiğiniz gizli aramalar artık açılmış olacaktır.

* Türk Telekom online işlemler aracılığı ile gizli aramaları açma ya da kapatma işlemleri yapılabilir.

* Türk Telekom mobil uygulamasına giriş yaparak "Ayarlar" seçeneğini bulun. Karşınıza açılan yeni sayfadan "Çağrı Ayarları" sekmesine geçiş yapın. Bu alanda "Numaramı Gizle" seçeneği sizin gizli arama yapmanızı sağlarken, "Gizli Numara Engelleme" seçeneği sizi arayacak özel numaraları engeller. Aktif ya da pasif duruma getirerek her iki şekilde de kullanım sağlayabilirsiniz.

* Eğer gizli arama yapmak ve karşı taraf kim olduğunuzu anlamasın istiyorsanız izleyeceğiniz adım #31# olmalıdır. Bu tuşlamayı yaptıktan sonra aramak istediğiniz kişinin numarasını yazmalı ve aramayı başlatmalısınız. Lakin aramak istediğiniz kişi operatörünü gizli numaradan gelen aramalara kapatmış ise çağrınız karşı tarafa iletilmeden bağlantınız kesilecektir.

* Bahsetmiş olduğumuz Türk Telekom gizli numara açma seçeneklerinden hiçbirini kullanamıyorsanız 7/24 sesli destek sunan müşteri hizmetlerine ulaşarak size yardımcı olmalarını rica edebilirsiniz.