Türk kullanıcılar, günde ortalama 7 saat 57 dakika internet kullanıyor!

Dünya genelinde internet kullanımına ilişkin açıklanan 2021 verileri; internet kullanımında dünya ortalamasının, günlük 6 saat 54 dakika olduğunu gösteriyor. Türkiye ise 7 saat 57 dakika ile dünya ortalamasının üzerinde internet kullanıyor.

DHA

Wearesocial 2021 raporundan elde edilen bilgiler, ülkelerin internet kullanım oranlarını ortaya koydu. Açıklanan veriler, internet kullanımında dünya ortalamasının günlük 6 saat 54 dakika olduğunu gösterdi. Türkiye'nin ise 7 saat 57 dakika ile dünya ortalamasının üzerinde olduğu kaydedildi.

Filipinler, 10 saat 56 dakika ile ilk sıraya yerleşti. İkinci sıraya 10 saat 8 dakika ile Brezilya otururken üçüncü sırada ise 10 saat 6 dakika ile Güney Afrika yer aldı. Mobil cihazlar üzerinden günlük internet kullanım oranları incelendiğinde; dünya ortalamasının 3 saat 39 dakika olduğu saptanırken Türkiye'de, söz konusu sürenin 4 saat 19 dakika olduğu görüldü. Rapor ayrıca, dünyadaki internet kullanıcı sayısının 4.66 milyar seviyesinde olduğuna işaret etti. Bu rakamın, dünya nüfusunun yüzde 59.5'ine denk geldiğinin de altı çizildi.

Ajans Press'in 15'in üzerinde yazılı basın ve web kaynaklarını tarayarak gerçekleştirdiği medya incelemesine göre ise bu yıl internet ile ilgili medyaya, 1 milyon 115 binin üzerinde haber yansıdı. Mobil internet ile alakalı çıkan haber sayısı ise 12 bin 659 olarak kayıtlara geçti.