Yunan gazetesi Pentapostagma'nın gündeminde T-155 Fırtına vardı. Haberde Fırtına'nın Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'23) görücüye çıktığından bahsedildi.
9 Ocak 2023 tarihinde yapılan Fırtına'nın tanıtımının oldukça önemli olduğunu belirten gazete, "O tarihte resmi bir törenle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi" açıklamasında bulundu.
Fırtına'nın Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı başta olmak üzere pek çok operasyonda aktif görev aldığını ifade eden Pentapostagma, "Fırtına, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin topçu birliklerinin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.
Fırtına'nın özelliklerine de dikkat çeken gazete, "Güney Kore ile ortak girişimden üretilen, Türk yapımı 155 mm kundağı motorlu obüs olan ve ilk kez 2000'li yılların başında hizmete giren Fırtına, BMC, ASELSAN, MKE ve ASFAT'ın ortaklaşa yürüttüğü bir projenin ürünü" sözlerine yer verdi.
Yeni nesil Fırtına'dan da bahseden Pentapostagma, "Yeni nesil Fırtına obüsü pek çok yenilikçi tasarım ile teknolojik iyileştirmelere sahip." dedi.
Gazetenin belirttiği üzere Fırtına'nın mühimmat şartlandırma bölümleri, tamamen elektrikli ve servo kontrollü taret güç sistemi ve geliştirilmiş atış kontrol sistemi içeren yeniden tasarlanmış bir tareti var.
Ayrıca, Fırtına'nın mühimmat yükleme sisteminin de yarı otomatikten tam otomatiğe getirildiğinden bahsedildi. ASELSAN tarafından güncellenen versiyonda 12,7 mm SARP UKSS var.
Ancak Fırtına'nın en önemli özelliği doğrudan ateş etme kabiliyeti sunarak kendisini önemli ölçüde koruyabiliyor olması.
Nitekim Fırtına'nın ateş gücü önemli ölçüde yükseltilmekle kalmadı; bunun yanı sıra hareket kabiliyeti de geliştirildi. Yükseltilmiş obüs maksimum 65 km/s hıza ulaşabiliyor ve 2,8 metre genişliğindeki hendeklerden, ayrıca da 1.5 metre derinliğindeki su kütlelerinden geçebiliyor.
Gazete son olarak "Bu yeni nesil obüsün hizmete girmesi, Türkiye'nin savunma sanayisi için önemli bir kilometre taşıdır. Fırtına, ülkenin kendi gelişmiş savunma teknolojisini üretme konusundaki artan yeteneğinin bir kanıtıdır" dedi.