Türk Astronotlar Amerika'da eğitimde

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları olacak olan Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever için ABD'de eğitim süreci başladı. Sağlık ve teknik testlerinden geçecek olan ikili, daha sonra teorik ve pratik eğitimler alacak.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcuları olan Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'i kamuoyuyla paylaşmıştı.

UZAY SERÜVENİ BAŞLIYOR

Türkiye Uzay Ajansı, Twitter'dan Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için eğitim sürecinin ABD'de başladığını duyurdu. Gönderide; "Uzay yolcularımız olası basınç kayıplarına karşı vücutlarını iyi tanımak zorundalar. İrtifa eğitimleri sırasında bunu öğreniyorlar" denildi.

GÖREV SÜRESİ 14 GÜN

Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yaptı. F-16 pilotu olan Gezeravcı, 21 yıl Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza attı.

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Tuva Cihangir Atasever, yüksek lisans eğitimini University of California'da yaptı. Atasever, ROKETSAN'da uzay fırlatma sistemleri alanında sistem mühendisi olarak çalışmakta. İki isim Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Alper Gezeravcı'nın babası Ali Gezeravcı ise duyduğu mutluluğu, " Oğlum uzay yolculuğu sırasında Silifke'nin sembolünü, yeğeninin resmini ve görev yaptığı ilk filonun peçini götürecek" diye konuştu.