Türk astronot Gezeravcı: Yıldız gibi deneyler getirdim

Türk astronot Gezeravcı, ailesiyle buluştu. Yeğeni Karan'ın yıldız isteğini hatırlatan Gezeravcı, yanında getirdiği deney örneklerinin Türkiye'nin geleceğini yıldız gibi parlatacağını belirtti.

UÇAK KAPISINDA KARŞILAMA

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini başarıyla tamamlayarak dünyaya dönen İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, ailesiyle buluştu. Dragon uzay kapsülüyle Florida'ya indikten sonra uçakla Houston'a geçen Gezeravcı'yı ailesi karşıladı.

5 yaşındaki Karan, 'Amca' diye koşarak Alper Gezeravcı'ya sarılıp hasret giderdi.

GELECEĞİMİZİ PARLATACAK

Kendisinden yıldız isteyen yeğeni Karan'ı kucaklayan Gezeravcı, şu mesajı paylaştı: "Yıldız getirmek nasip olmadı ama birbirinden değerli hocalarımızın hazırladığı 13 deneyin örneklerini getirdim. Bu çalışmalar ülkemin geleceğini yıldız gibi parlatacak."

Bir hafta gözetim altında tutulacak olan Gezeravcı ailesiyle hasret giderdi.

Amcasını ABD'den uzaya yolcu eden küçük Karan'ın yıldız isteğini AKŞAM, manşetine taşımıştı.

BAŞKAN GEZERAVCI İLE GÖRÜŞTÜ: MAŞALLAH DÜNYA İLE BULUŞTUN

'Maşallah dünya ile buluştun diyen Erdoğan, "Ankara'ya geldiğinizde de baş başa görüşüp bize bütün bu süreci etraflıca anlatırsa mutlu oluruz. Bundan sonra da üzerinde çok önemli görevler olacak" dedi.

2. GÖREV NİSANDA

İkinci Türk astronot T. Cihangir Atasever, 80 km'lik yörünge altı uçuş için uzaya gönderilecek.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in yaklaşık 80 km'lik yörünge altı uçuş için uzaya gönderileceğini açıkladı. Kıraç, "Nisanın ilk haftaları gibi uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor" dedi.

Atasever'in uzayda 7 deney gerçekleştireceği de öğrenildi. Tuva Cihangir Atasever, ROKETSAN'da uzay fırlatma sistemleri alanında mühendislik yapıyordu.