Toyota, ilk elektrikli otomobilinin fiyatını açıkladı! Baharda satışa çıkacak...

Toyota, geçen yıl tanıttığı ilk elektrikli otomobili ‘bZ4X'in fiyatını açıkladı. Elektrikli SUV modelinin, bu yılın bahar aylarında satışa sunulacağı ifade edildi. Yeni Toyota bZ4X'in ayrıca, 42 bin dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Japon otomotiv devi Toyota, geçen yıl tanıttığı ilk elektrikli otomobili 'bZ4X'in fiyatını açıkladı. Bu yılın bahar aylarında satışa sunulacak olan elektrikli SUV modelinin, 42 bin dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacağı belirtildi. Daha kişiselleştirilmiş bir deneyim tercih eden kullanıcıların, aracı 46 bin 700 dolarlık 'Sınırlı' pakete yükseltebileceği dile getirildi. Bu paketin, yeni Toyota otomobile daha lüks ve saten bitişli bir görünüm ve daha konforlu koltuklar eklediği görüldü.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; otomobilin önden çekişli XLE giriş modeli, 42 bin dolardan satışa sunulacak ve tek şarjla 405 kilometre menzil sunacak. Boyut olarak Toyota'nın popüler RAV4 aracına benzer olan otomobil, daha düşük kaporta yüksekliği sayesinde aerodinamiğe ve sürücü görünürlüğüne vurgu yapan daha şık ve fütürist bir tasarımla gelecek.

Aracın 'AWD' versiyonu, daha hızlı ivme alacak ve tek şarjla yaklaşık 365 kilometre menzil sunacak. Araç, 5 yolcuyla seyahat edebilecek.

TOYOTA BZ4X SAHİPLERİ, EVGO İSTASYONLARINDA 1 YIL ÜCRETSİZ ŞARJ HİZMETİ ALABİLECEK

Öte yandan; Toyota bZ4X'te, kablosuz CarPlay ve Android Auto bağlantısını destekleyen 12,3 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranlı bir araç içi bilgi-eğlence sistemi bulunacak. Araçta 'Wi-Fi' bağlantısı için abonelik oluşturulabilecek ve 'Type-A' ve 'Type-C'den oluşan bir dizi USB bağlantı noktası yer alacak. Toyota; otomobil müşterilerine sıcaklık, korna ve buz çözücü gibi özellikleri akıllı telefonlarındaki bir uygulamadan kontrol etmelerini sağlayan "Remote Connect" hizmeti için 3 yıllık ücretsiz deneme süresi hediye edecek.

İkinci seviye bir şarj adaptörüne bağlandığında yaklaşık 9 saatte tamamen şarj olabilen 6,6 kW'lık bir bataryayla gelen otomobilin sürücüleri, 'ChargePoint Home Flex' şarj cihazını yetkili satıcılardan satın alabilecek. Toyota ayrıca, aracı satın alan ve kiralayan müşterilere ülke genelindeki EVgo şarj istasyonlarında 1 yıl geçerli sınırsız ve ücretsiz şarj hizmeti sunacak.