Tinder, kimlik kartı ile hesap doğrulama özelliğini kullanıma sunacak

Popüler flört uygulaması Tinder, kimlik kartı ile hesap doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarının beğenisine sunacağını açıkladı. İlerleyen aylarda kullanıma sunulacak olan özelliğin, isteğe bağlı olarak kullanılacağı ve gönüllülük esasına dayalı olacağı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler flört uygulaması Tinder, güncel olarak yalnızca Japonya ağında kullanımda olan kimlik kartı ile hesap doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarının beğenisine sunacağını açıkladı. Kullanım detayları henüz bilinmeyen özelliğin, gelecek aylarda platforma entegre edileceği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; şirket, konuya ilişkin açıklamasında özelliğin gönüllü kullanıma dayalı olarak başlayacağına işaret etti. Açıklamada ayrıca, her bir ülkede hangi dokümanın daha uygun olduğu gibi detayların belirlenmesi için uzmanlara danışılacağı dile getirildi.

Tinder yöneticileri, kimlik kartı ile hesap doğrulama işleminin karmaşık ve incelikli bir uygulama olduğunun da altını çizdi. Konuyla ilgili açıklamada ayrıca, bazı kullanıcıların resmi kimlik kartlarını çevrim içi bir platformla paylaşmamak için geçerli veya zorlayıcı sebepleri olabileceği ifade edildi. Platform, yaklaşımının adil olduğundan emin olmak için birçok uzmanla çalıştığını da sözlerine ekledi.

TİNDER, BÜNYESİNE TARAFLARIN KİMLİKLERİ KONUSUNDA GÜVENCE VERMEYE YÖNELİK BİRÇOK ÖZELLİK EKLEMİŞTİ

Diğer yandan; Tinder, platformda yapılacak eşleşmelerde kullanıcılara tarafların kimlikleri konusunda güvence vermek için bir süredir çeşitli hamleler yapıyordu. Kimlik kartı ile hesap doğrulama, bu amaç doğrultusunda platforma eklenmesi planlanan en son özellik oldu.