TikTok'tan yeni müzik dağıtım platformu: Para kazanılabilecek

Popüler kısa video platformu TikTok, müzisyenler için geliştirdiği ‘SoundOn' isimli yeni müzik platformunu duyurdu. Şimdilik yalnızca birkaç ülkede kullanıma sunulan platformun, kullanıcıların kendi müziklerini yükleyerek gelir elde edebilmesini mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler kısa video platformu TikTok, müzisyenler için özel olarak geliştirdiği 'SoundOn' isimli yeni müzik platformunu duyurdu. Deneme süreci tamamlanan platform; şimdilik yalnızca ABD, İngiltere, Brezilya ve Endonezya'da yayınlandı. Platformun, kullanıcıların kendi müziklerini yükleyerek gelir elde edebilmesini mümkün kılacağı ifade edildi. SoundOn'un Türkiye'de ne zaman kullanıcı beğenisine sunulacağı ise henüz belirtilmedi.

Aksam.com.tr'nin Variety'den aktardığı habere göre; SoundOn, müzisyenlerin kendi müziklerini yüklemesine ve başta TikTok olmak üzere çeşitli müzik platformlarında yayınlamasına olanak tanıyacak. Platformun yayınlandığı ülkelerdeki kullanıcılar, internet sitesi üzerinden sözleşme yaparak 'SoundOn'u hiçbir kısıtlama olmadan kullanabilecek. SoundOn; müzisyenlere ilk 1 yıl boyunca yüzde 100, ikinci yıl ise yüzde 90 telif hakkı ödemesi yapacak.

Şarkıların dinlenme ve paylaşılma başına ücretinin ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor.

SOUNDON'A YÜKLENEN ŞARKILAR, FARKLI PLATFORMLARA DA AKTARILABİLECEK

Öte yandan; müzisyenler, SoundOn'a yükledikleri şarkıları farklı platformlara da aktarabilecek. Bir şarkı; 'SoundOn'a yüklendikten sonra, tek bir panel üzerinden Spotify, Apple Music, Deezer ve Pandora gibi diğer müzik platformlarına da dağıtılabilecek. Dolayısıyla SoundOn, bir kontrol paneli gibi de kullanılabilecek.