TikTok'a mobil oyunlar geliyor! Testlere başladı...

TikTok, kullanıcıların uygulama içerisinde oyun oynayabilmesini mümkün kılan yeni bir özelliği İngiltere ve ABD'deki kullanıcılarla test etmeye başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan bir TikTok sözcüsü, ''Platformumuzu zenginleştirmenin ve topluluğumuza değer katan yeni özellikleri ve entegrasyonları tespit etmenin yollarını arıyoruz” dedi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler video platformu TikTok, kullanıcıların uygulama içerisinde oyun oynayabilmesini mümkün kılan yeni bir özelliği İngiltere ve ABD'deki kullanıcılarla test etmeye başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan bir TikTok sözcüsü, "Platformumuzu zenginleştirmenin ve topluluğumuza değer katan yeni özellikleri ve entegrasyonları tespit etmenin yollarını arıyoruz" dedi. Özelliğin ne zaman yaygın kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; yapılan test çalışmaları kapsamında, İngiltere ve ABD ağında TikTok uygulamasına 10 farklı oyun eklendi. HTML5 uyumlu olan oyunlar, geliştiricilerle yapılan entegrasyon çalışmaları sayesinde oynanabilir hale geldi. Oyun sayısı ve kalitesinin ilerleyen dönemlerde artırılacağı tahmin edildi. TikTok'un çatı şirketi ByteDance, kısa bir süre önce Mobile Legends oyununun geliştirici şirketini de satın almıştı.

TİKTOK'TA NASIL OYUN OYNANIR?

Güncel olarak test grubundaki kullanıcılar, uygulamadaki "Add link" butonuna tıklayarak eklenen oyunlara göz atabiliyor. Daha sonra dileyen kullanıcılar; bu oyunları oynayabiliyor, ilerlemelerini kaydedebiliyor ve oyunlardaki başarılarını TikTok profillerinde paylaşabiliyor.