TikTok'a mobil oyunlar geliyor! Reklam gelirini artıracak...

Popüler kısa video platformu TikTok, Vietnam ağındaki kullanıcılarıyla mobil oyunları test etmeye başladı. Söz konusu hamlenin, TikTok kullanıcılarının uygulamada geçirdiği süreyi ve platformun reklam gelirlerini artırmaya destek olacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli ByteDance çatısı altında faaliyetlerini sürdüren popüler kısa video platformu TikTok, Vietnam ağındaki kullanıcılarıyla mobil oyunları test etmeye başladı. Söz konusu hamlenin, TikTok kullanıcılarının uygulamada geçirdiği süreyi ve platformun reklam gelirlerini artırmaya destek olacağı ifade edildi. Şirketin, mobil oyunları bu yılın üçüncü çeyreğinde Güneydoğu Asya pazarında da kullanıcı beğenisine sunacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre; bir TikTok sözcüsü, HTML5 oyun motoruyla geliştirilen mini oyunları test etmeye başladıklarını doğruladı. Söz konusu çalışmaların, Zynga gibi diğer üçüncü parti video-oyunu stüdyoları ve geliştiricileriyle iş birliği içerisinde yapıldığı dile getirildi.

TİKTOK, OYUNLAR İÇERİSİNDE REKLAM GÖSTERECEK

Öte yandan; TikTok'un Çin pazarındaki versiyonu Douyin, 2019 yılından bu yana kullanıcılarının uygulamada mobil oyun oynamasına olanak tanıyordu. ByteDance'in, TikTok'ta da Douyin'de halihazırda var olan oyun paketinden faydalanabileceği tahmin edildi. İddialar ayrıca, TikTok'un oyunlar içerisinde reklam göstereceğine ve reklam gelirlerini oyun geliştiricileri ile paylaşacağına işaret etti.