TikTok, yeşil perde efektini kullanıma sundu! Yapay zeka kullanıyor...

TikTok, girilen metni görsele dönüştürebilen yapay zeka tabanlı yeni özelliğini kullanıma sundu. Arka planda kullanılacak görüntüler oluşturan özellik, TikTok tarafından yapay zeka temelli bir yeşil perde efekti olarak tanımlandı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler video platformu TikTok, girilen metni görsele dönüştürebilen yapay zeka tabanlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Videolar için arka plan görüntüleri oluşturan özellik, TikTok tarafından yapay zeka temelli bir yeşil perde efekti olarak tanımlandı. Özelliğin, OpenAI'ın DALL-E'si veya Midjourney'nin yazılımı gibi gerçekçi görüntüler yerine arka planda kullanıma uygun soyut görseller ve dönen görüntüler oluşturabildiği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Digital Trends'den aktardığı habere göre; TikTok kullanıcıları, artı (+) ikonu altındaki "Efektler" menüsünden yeni özelliğe erişebiliyor. Kullanıcı tarafından girilen metne dayalı olarak görsel oluşturan yapay zeka, kullanıcılara kendi metin önerilerini de sunuyor. Şiddet ve çıplaklık içeren görüntüler oluşturmayan özellik, bu sayede TikTok'un topluluk kurallarına da sadık kalıyor.

TİKTOK, AYLIK 1 MİLYARDAN FAZLA AKTİF KULLANICIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Öte yandan; TikTok, güncel olarak aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Google Imagen, DALL-E, Craiyon ve Meta Make-A-Scene'in de benzer şekilde girilen bir metni oldukça gerçekçi ve benzersiz görüntülere dönüştürebildiği biliniyor. Fakat bu yapay zekalar, TikTok'un yapay zekasından farklı olarak somut ve daha gerçekçi görüntüler oluşturuyor.