TikTok, bu ülkelerde artık yasak!

Sosyal medya platformu TikTok'u yasaklayan ülkelerin sayısı artıyor. İşte TikTok'un yasaklandığı ülkeler...

Çin'in sosyal medya platformu TikTok'u 'ülkedeki sosyal yapıya zarar verdiği' gerekçesiyle yasaklayan ülkelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. İşte TikTok'un yasaklandığı ülkeler...

AVRUPA BİRLİĞİ: Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi, siber güvenlik önlemi olarak 23 Şubat'ta TikTok'u çalışanların telefonlarından geçici olarak yasakladı. 28 Şubat'ta ise Avrupa Parlamentosu TikTok'u devlet tarafından verilen tüm telefonlardan engelleyeceğini duyurdu.

İNGİLTERE: Hükümet TikTok'u 16 Mart'ta tüm devlet elektronik cihazlarından yasakladı.

ABD: Montana eyaletinde TikTok'un tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. New York Belediyesi, TikTok'un devlete ait cihazlarda kullanımını yasakladı. Şehirde bulunan kurumlara, uygulamayı kaldırması için 30 günlük bir süre tanınırken, Amerikalı yetişkinlerin yarısı bu yasağı destekledi.

DANİMARKA: Mart 2023'te TikTok'un iş cihazlarında yasaklanması emredildi. Ülkenin Savunma Bakanlığı güvenlik endişelerini gerekçe gösterdi ve çalışanlara uygulamayı mümkün olan en kısa sürede kaldırmalarını emretti.

YENİ ZELANDA: TikTok, 17 Mart'ta tüm parlamento cihazlarında yasaklandı.

AZERBAYCAN: Devlet güvenliği gerekçe gösterilerek platform yasaklandı.

AFGANİSTAN: Taliban, TikTok'u Nisan 2022'de Afganistan'da yasakladı ve platformun içeriğinin "İslami yasalarla tutarlı olmadığını" söyledi.

KANADA: Bu yılın şubat ayında TikTok'u tüm devlet mobil cihazlarından yasakladı.

TAYVAN: TikTok, Aralık 2022'de devlet cihazlarından yasaklandı. Bu hamle, FBI'ın TikTok'un ulusal güvenlik riski oluşturduğu yönündeki uyarısının ardından geldi.

NEPAL: Nepal, son 4 yıl içinde platformda 1647 siber suç vakasının raporlandığını belirterek, "ülkedeki sosyal yapıya zarar verdiği" gerekçesiyle platformu yasaklama kararı aldı. Kararın ne zaman yürürlüğe gireceği henüz belli değil.