TikTok, 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı

Popüler kısa video platformu TikTok, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı bir açıklamada 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı. Platformun, yaklaşık 4 yıl önce kullanıcı beğenisine sunulduğu biliniyordu. Instagram'ın 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşması, 8 yıl almıştı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler kısa video platformu TikTok, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı resmi bir açıklama ile yeni bir eşiği geride bıraktığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre; platformun aylık aktif kullanıcı sayısı, 1 milyara ulaştı. Twitter, TikTok benzeri kısa video platformu Vine'ı yaklaşık 5 yıl önce kullanıma kapatmıştı.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşmak, TikTok için oldukça önemli bir kilometre taşı oldu. Geçen yıl Donald Trump liderliğindeki ABD yönetimi, TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in uygulamayı ABD merkezli bir şirkete satmaması durumunda platformu ülke ağında yasaklayacağını açıklamıştı. Fakat bu gelişmeden sonraki 1 sene içerisinde TikTok, pandeminin de etkisiyle önemli bir popülarite yakalamış ve kullanıcı ağını genişletmişti.

TIKTOK, 2018 YILINDA YAYGIN KULLANIMA AÇILMIŞTI

Diğer yandan; TikTok, 2017 yılında seçili pazarlarda kullanıma sunuldu. 2018 yılına gelindiğinde platform, tüm dünyada yaygın kullanıma açıldı. Instagram ise 2012 yılında Facebook tarafından satın alınmıştı. Platform, kullanıma açıldıktan 8 yıl sonra ve Facebook'a satılışından 6 yıl sonra 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı.