Tesla'nın yapay zeka direktörü şirketten ayrılıyor! Elon Musk'tan ilk açıklama geldi...

Tesla'nın yapay zeka departmanının yöneticisi Andrej Karpathy, kısa bir süre önce yaptığı bir Twitter paylaşımında şirketten ayrıldığını duyurdu. Tesla CEO'su Elon Musk, konuya ilişkin açıklamasında Karpathy'ye şirket adına yaptığı her şey için teşekkür etti ve kendisiyle çalışmaktan onur duyduğunu dile getirdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın yapay zeka departmanının yöneticisi Andrej Karpathy, kısa bir süre önce yaptığı bir Twitter paylaşımında şirketteki görevinden ayrıldığını duyurdu. 5 yıldır Tesla bünyesinde çalışan Karpathy, Tesla'da çalışmanın büyük bir zevk olduğuna ve şirketten ayrılma kararının oldukça zor verildiğine işaret etti. Şirketin yapay zeka destekli 'Otopilot (Autopilot)' yazılımının 2017 yılından bu yana araçları yalnızca şeridinde tutmaktan şehirde gezinebilir hale getirmeye kadar ilerlediğini belirten Karpathy, somut bir planı olmadığını belirtti. Karpathy; artık teknik yapay zeka çalışmaları, açık kaynak ve eğitime ilişkin tutkularına vakit ayıracağını da sözlerine ekledi.

Aksam.com.tr'nin CNBC'den aktardığı habere göre; Tesla CEO'su Elon Musk, Karpathy'nin duyurusunu Twitter üzerinden yanıtladı. Yanıtında Karpathy'ye Tesla adına yaptığı her şey için teşekkür eden Musk, Karpathy'yle çalışmaktan onur duyduğunu belirtti.

TESLA, KISA BİR SÜRE ÖNCE 229 'OTOPİLOT' ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARDI

Andrej Karpathy, Elon Musk'ın kurucuları arasında yer aldığı yapay zeka şirketi OpenAI'da kurucu üye ve araştırmacı bilim insanı olarak görev almıştı. Bundan kısa bir süre sonra 2017'de Tesla'da işe başlayan Karpathy, bu yılın başlarında 4 aylık bir izne ayrılmıştı. Bu durum, Karpathy'nin Tesla ile yollarını ayırabileceği iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuştu. Tesla'da 'Kıdemli Yapay Zeka Direktörü' olarak görev alan ünlü isim, şirketin sürüş destek yazılımı 'Otopilot'un bilgisayar görüşü ekibini yönetiyordu. Ekip, Tesla'nın otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek için veriler topluyor, bu verileri etiketliyor ve veriler üzerinden yapay zeka sistemlerini eğitiyordu.

Öte yandan; Tesla, kısa bir süre önce Kaliforniya'daki bir ofisini de kalıcı olarak kapatmış ve 229 çalışanını işten çıkardığını doğrulamıştı. İşten çıkarılan çalışanların çoğu, şirketin 'Otopilot' departmanında görev alıyordu. 350 kişilik ekipten geriye kalan çalışanların, yakın zamanda başka bir ofise transfer edileceği belirtilmişti.

Yaşanan gelişme, CEO Elon Musk'ın Haziran ayı başlarında şirketin üst düzey yöneticilerine "Dünya genelindeki tüm işe alımları durdurun" başlıklı bir e-posta göndermesini takip etmişti. E-postada ekonomiyle ilgili çok kötü bir hissiyatı olduğuna işaret eden Musk, Tesla'daki çalışan sayısının yüzde 10'unun azaltılması gerektiğini dile getirmişti.