Tesla'nın mobil uygulaması çöktü: Araç sahipleri Tesla'ların dışında kaldı

Tesla'nın araçların kilidini açmaya ve aracı çalıştırmaya yarayan mobil uygulaması çöktü. Yaşanan gelişme nedeniyle, yüzlerce araç kilitli vaziyette kaldı. Konuya ilişkin ilk açıklama ise elektrikli otomobil devinin CEO'su Elon Musk'tan geldi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla tarafından geliştirilen ve Tesla otomobillerin kilidini açmaya ve aracı çalıştırmaya yarayan mobil uygulama, kısa bir süre önce çöktü. Yaşanan kesinti nedeniyle yüzlerce araç, kilitli vaziyette kaldı ve Tesla sahipleri, araçlarına binemedi ve aracı çalıştıramadı.

Aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığı habere göre; Downdetector, 19 Kasım 2021 günü saat 16.40 civarında yaklaşık 500 kullanıcının Tesla uygulamasında hata bildirimi yaptığına işaret etti. Olaydan 5 saat sonra ise 60'tan fazla hata raporu gönderildi. Tesla'nın, söz konusu uygulama aracılığıyla otomobilin kilitlenmesi ve çalıştırılması yanında, birçok farklı fonksiyonun uzaktan kontrol edilebilmesini mümkün kıldığı da biliniyordu.

TESLA CEO'SU ELON MUSK AÇIKLAMA YAPTI

Diğer yandan; Tesla CEO'su Elon Musk, bir sürücünün Twitter üzerinden yaptığı şikayet paylaşımına kişisel hesabından "Kontrol ediliyor" yanıtını verdi.

Uygulamanın bir süre sonra tekrar çevrim içi duruma geleceğine işaret eden dünyaca ünlü CEO, konuyla ilgili açıklamasında "Özür dileriz; bunun bir daha olmaması için önlemler alacağız" ifadelerini de kullandı. Bu gelişmeden bir süre sonra, uygulamadaki hata düzeltildi ve kesinti sonlandı.