Tesla'dan Ukrayna hamlesi: Ücretsiz şarj hizmeti sunuyor

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, halihazırda Rusya ile devam eden savaş durumu nedeniyle Ukrayna çevresindeki bazı şarj istasyonlarında ücretsiz şarj hizmeti sunmaya başladığını açıkladı. Söz konusu hamlenin, Rusya işgali sırasında Ukrayna'dan çıkmayı başaran kişilere yardımcı olacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla, tüketicilerine gönderdiği bir e-posta aracılığıyla Ukrayna çevresindeki bazı şarj istasyonlarında ücretsiz şarj hizmeti sunmaya başladığını duyurdu. Halihazırda devam eden savaş nedeniyle yapılan hamlenin, Rusya işgali sırasında Ukrayna'dan çıkmayı başaran kişilere yardımcı olmayı hedeflediği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Electrek.co'dan aktardığı habere göre; sürücüler, söz konusu hizmetten Polonya'nın Trzebownisko, Slovakya'nın Kosice ve Macaristan'ın Miskolc veya Debrecen bölgesinde yer alan şarj istasyonlarında faydalanabilecek. Ücretsiz şarj hizmeti, hem Tesla otomobiller hem de diğer markalar tarafından piyasaya sürülen elektrik motorlu otomobiller için kullanılabilecek.

Öte yandan; Tesla'nın, güncel olarak Ukrayna'da hizmet vermediği biliniyor. Bu nedenle; şirketin, Ukrayna'da 'Supercharger' şarj istasyonu bulunmuyor. Ücretsiz şarj hizmetinin, bu yüzden çevre ülkelerde kullanıma sunulduğu ifade ediliyor.

TESLA, DAHA ÖNCE DE ÜCRETSİZ ŞARJ HİZMETİ SUNMUŞTU

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Tesla, daha önce de olağanüstü durumlarda müşterilerine ücretsiz şarj hizmeti sunmuştu. Fakat bu olağanüstü durumların tümü, doğal afet kaynaklıydı. Şirket, yeni hamlesiyle ilk kez politik temelleri olan bir durum üzerine aksiyon almış oldu.