Tesla, yapay zeka destekli bir insansı robot üzerinde çalışıyor

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, şirketin yapay zeka destekli bir insansı robot üzerinde çalıştığını açıkladı. ‘Tesla Bot' adı verilen robotun, tehlikeli ve sıkıcı görevleri insanlar için yapmak üzere tasarlandığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, şirketin 'Yapay Zeka Günü (AI Day)' etkinliğinde yapay zeka destekli bir insansı robot üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şirket yöneticisi, 'Tesla Bot' adı verilen robotun dost canlısı olmasının hedeflendiğine işaret etti. Robotun, yine de kullanıcıların üstesinden gelmesine yetecek kadar yavaş ve hafif olacağının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Tesla Bot, yapay zeka tabanlı bir sistemden güç alacak. Tehlikeli ve tekrarlayan görevleri insanlar için yapmak üzere geliştirilen robot, adım adım talimatlarla yönlendirilmek zorunda kalmadan gezinebilecek ve verilen görevleri yerine getirebilecek.

Musk'ın açıklamalarına göre; şirketin insansı robotu, "Lütfen o cıvatayı al ve İngiliz anahtarıyla arabaya tak" gibi basit komutları yerine getirebilecek. Tesla Bot ayrıca, kullanıcılar için gıda alışverişi yapabilecek ve diğer günlük görevleri de tamamlayabilecek.

TESLA BOT, SAATTE 8 KM HIZLA HAREKET EDEBİLECEK

Diğer yandan; şirket CEO'su Elon Musk, etkinlik sırasında Tesla Bot'un yalnızca bir resmini gösterdi. Fakat şirketin, robotun nasıl görüneceğine ilişkin olarak şimdiden sağlam bir fikri olduğu kaydedildi. Tesla Bot'un, yaklaşık 173 cm uzunluğunda olacağı ve 57 kilogram ağırlığında olacağı belirtildi. Tesla, robot gövdesinde oldukça hafif materyaller kullanılacağına ve bu ağırlığın bu sayede mümkün hale getirileceğine işaret etti. Robotun yüzünde, önemli bilgileri görüntülemek için kullanabileceği bir ekran olacağının da altı çizildi.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Tesla Bot, ortalama bir insanın yürüme hızından biraz daha hızlı olacak şekilde saatte 8 km hızla hareket edebilecek ve yaklaşık 21 kilograma kadar yükleri taşıyabilecek.

Musk'a göre Tesla, Tesla Bot'un bir prototipini gelecek yıla kadar hazır hale getirmeyi planlıyor. Fakat şirket CEO'su, bu tip iddialı projelerde gecikmelerin sürpriz olmayacağının da altını çiziyor.