Tesla-Steam iş birliğinde yeni perde! Elon Musk duyurdu...

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla sürücülerinin uzun süredir beklediği Steam entegrasyonuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Steam ile oldukça fazla mesafe katettiklerine işaret eden Musk, Ağustos ayında bir deneme sürümü yayınlanabileceğini dile getirdi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, Tesla sürücülerinin uzun süredir beklediği Steam entegrasyonuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Popüler video-oyunu platformu Steam ile oldukça fazla mesafe katettiklerine işaret eden Musk, Ağustos ayında Tesla ve Steam ortaklığından doğan bir deneme sürümünü kullanıma sunabileceklerini dile getirdi.

Tesla, halihazırda kendi oyun hizmeti "Tesla Arcade" ile araç içinde pek çok oyunu oynama imkanı sunuyordu. Bu oyunlar arasında, Cuphead ve Sonic the Hedgehog gibi popüler seçenekler de yer alıyordu. Fakat Steam entegrasyonunun, Tesla'nın sunduğu oyun hizmetinin sınırlarını çok yüksek oranda genişletebileceği tahmin edildi. Popüler video-oyunu platformunun, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olduğu biliniyordu.

ELON MUSK, TESLA-STEAM İŞ BİRLİĞİNİ GEÇEN YIL DUYURMUŞTU

Öte yandan; Elon Musk, Tesla'lara Steam entegrasyonu geleceğini geçen yıl duyurmuştu. Şirket, bunun üzerine bu yılın başlarında entegrasyon üzerinde çalışmaya başlamıştı. Musk, Steam'deki tüm oyunların Tesla'larda oynanabilmesini amaçladıklarını ifade etmişti. Dünyaca ünlü CEO ayrıca, daha önce Tesla'nın yeni nesil Model X ve Model S otomobillerinde Cyberpunk 2077 ve The Witcher gibi oyunların oynanabileceği sözünü de vermişti.