Tesla, küresel çip krizine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde satışlarını artırdı

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, küresel çip krizine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde satışlarını artırdı. Elon Musk liderliğindeki şirket, söz konusu çeyrekte toplam 241 bin 300 araç teslimatı yaptı. Söz konusu rakamın, geçen yılın aynı dönemine göre 102 bin araçlık bir artışa tekabül ettiği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Global çip krizi nedeniyle neredeyse tüm otomobil şirketleri, satışlarda önemli bir düşüşle karşı karşıya kalırken ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, yılın üçüncü çeyreğinde satışlarını artırdığını açıkladı. Elon Musk liderliğindeki şirket, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde toplam 241 bin 300 araç teslimatı yaptı. Söz konusu rakamın, geçen yılın aynı döneminden 102 bin araç daha fazla satışa tekabül ettiği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors, üçüncü çeyrekte 446 bin 997 araç satışı yaptığını açıklamıştı. Tesla'nın satış adedi, bu rakamın neredeyse yarısına karşılık gelse de söz konusu sayı, General Motors için geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33'lük bir düşüşe karşılık geliyordu.

Diğer yandan; otomobil üreticileri satışlarda düşüş yaşarken Tesla'nın yükselişe geçmesi, birçok kişi için büyük bir sürpriz olmadı. Otomobil şirketleri, yaşadıkları tedarik sıkıntısı nedeniyle küresel çip krizinin yükünü daha fazla hissetmeye başlamıştı. Tesla ise farklı tipte bir silikon tedarik edeceğini açıklamış ve yazılımını, yeni bileşenlerle uyumlu bir biçimde çalışacak şekilde yeniden kodlamaya başlamıştı.

TESLA, MODEL Y'Yİ AVRUPA VE ÇİN PAZARINDA KISA BİR SÜRE ÖNCE PİYASAYA SÜRDÜ

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Tesla, popüler aracı Model Y'yi de Avrupa'da kısa bir süre önce satışa çıkardı. Aracın, Çin pazarında da nispeten yeni bir model olduğu biliniyordu. Bu nedenle Model Y satışlarının, şirkete uzun vadede daha fazla büyüme getireceği tahmin edilmişti.