Tesla hisselerinde devasa düşüş! 126 milyar dolar değer kaybetti...

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almasının ardından Tesla hisselerinde devasa bir düşüş yaşandı. Musk'ın satış anlaşmasındaki tutarı ödemek için Tesla hisselerinin bir bölümünü satacağını düşünen yatırımcılar ise şirketin bir günde 126 milyar dolar değer kaybetmesine yol açtı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Mart ayında Twitter'dan yüzde 9,2'lik bir hisse satın alarak platformun en büyük hissedarı olan Tesla CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce Twitter'ın yüzde 100'ünü satın almak için 44 milyarlık bir teklifte bulundu. Başlangıçta teklifi geri çevirmeyi planlayan yönetim kurulu, daha sonra fikir değişikliğine giderek Twitter'ı resmen Elon Musk'a sattı. Yapılan satış sonrası ise Tesla hisselerinde devasa bir düşüş yaşandı. Musk'ın satış anlaşmasındaki tutarı ödemek için elektrikli otomobil devinin hisselerinin bir bölümünü satacağını düşünen yatırımcılar, şirketin bir günde 126 milyar dolar değer kaybetmesine yol açtı.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre; şirket hisseleri, yalnızca bir günde yüzde 12,18 değer kaybı yaşadı. Bu kayıp, Tesla'nın piyasa değerinde de bir günde 126 milyar dolarlık bir düşüşe neden oldu. Şirketin son 1 ayda yaşadığı değer kaybının ise yüzde 19,73 oranında olduğu kaydedildi.

TESLA İLE BİRLİKTE TWITTER HİSSELERİ DE DÜŞÜŞE GEÇTİ

Öte yandan; satış sonrası, Tesla ile birlikte Musk'ın ilişkili olduğu tüm şirketlerin hisselerinde bir düşüş gözlemlendi. Benzer şekilde, Twitter hisseleri de yüzde 3,89 değer kaybetti ve hisse senedi fiyatı, 49,68 dolar seviyesine geriledi. Elon Musk ise Twitter'ı hisse başına 54,20 dolardan satın almıştı.