Tesla, bugüne kadar ürettiği elektrikli otomobil sayısını açıkladı! Yeni barajı aştı...

Üretime 2008 yılında başlayan Tesla, hissedarlarıyla yaptığı yeni bir toplantıda bugüne kadar ürettiği elektrikli otomobil sayısının 3 milyona ulaştığını açıkladı. Tesla CEO'su Elon Musk, konuya ilişkin açıklamasında 10 yıl önce toplam üretim sayılarının 3 binden az olduğunu hatırlattı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, kısa bir süre önce hissedarlarıyla yaptığı bir toplantıda yeni bir barajı geride bıraktığını açıkladı. 2004 yılında kurulan ve 2008 yılında üretime başlayan şirket, bugüne kadar ürettiği elektrikli otomobil sayısının 3 milyona ulaştığını duyurdu. Barajın son birkaç hafta içerisinde aşıldığına dikkat çeken Tesla CEO'su Elon Musk, konuya ilişkin açıklamasında 10 yıl önce toplam üretim sayılarının 3 binden az olduğunu hatırlattı.

Musk ayrıca, 10 yıl sonunda bu sayıyı 3 binin altından 3 milyona çıkardıklarını vurgulayarak gelecek 10 yıl sonundaki hedeflerine ilişkin de imalarda bulundu. Dünyaca ünlü CEO, konuyla ilgili olarak "10 yılda 100 milyonu geçerse şaşırmam" ifadelerini kullandı.

TESLA, 2 MİLYONUNCU ARACI GEÇEN AY DUYURMUŞTU

Öte yandan; Tesla, geçen ay Kaliforniya'daki Fremont fabrikasında 2 milyonuncu elektrikli otomobilini ürettiğini duyurmuştu. Gigafactory üretim ağının ise Şanghay, Berlin ve Teksas'ta üretimi artırmaya devam ettiği biliniyordu. Üretimdeki artış ile birlikte şirket, son duyurusunun ardından 1 milyon aracı daha yollara indirmiş oldu.