Tesla, 2021 yılında sattığı elektrikli araç sayısını açıkladı

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, 2021 yılında sattığı toplam araç sayısını açıkladı. Rakamlar, şirketin satış başarısının yıl sonuna doğru da devam ettiğini gösterdi. Paylaşılan detaylara göre şirket, yıl boyunca 1 milyona yakın otomobil teslim etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla, 2021 yılında sattığı toplam araç sayısını açıkladı. Rakamlar, şirketin satış başarısının yıl sonuna doğru da devam ettiğini gösterdi. Paylaşılan detaylara göre şirket, 2021 yılında 936 bin 172 elektrikli otomobil teslim etti. Bu araçların 308 bin 600'ünün, dördüncü çeyrekte teslim edildiği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; Tesla, geçen yıl toplamda 1 milyon araç satışı yapmayı hedefliyordu. Açıklanan rakamın, şirket hedefine yakın olduğu belirtildi. Bununla birlikte Tesla, 2020 yılında 499 bin 550 araç satışı gerçekleştirmişti. 2021 yılında bu sayı, neredeyse 2 katına çıkarıldı.

Model S ve Model X satışları ise 2021'de neredeyse yarı yarıya düştü. Şirket, 2020'de toplam 57 bin 39 Model S ve Model X satarken 2021'de bu araçlardan 24 bin 964 adet teslim edildi.

TESLA, 2022 YILINDA CYBERTRUCK'I DA TANITACAK

Teknoloji sektöründe uzun süredir devam eden ve otomobil endüstrisini büyük oranda etkileyen bir global çip krizi olduğu da biliniyordu. Söz konusu yarı iletken kıtlığı, Tesla'nın da bazı modelleri USB bağlantı noktası olmadan göndermesine neden olmuştu. Bu nedenle; elde edilen satış rakamının, önemli bir başarı olduğuna dikkat çekildi.

Diğer yandan; Tesla'nın, 2022 yılı içerisinde hafif ticari araç modeli Cybertruck'ın da tanıtımını gerçekleştirmesi bekleniyor. Şirketin ayrıca, Austin ve Berlin'de açtığı yeni üretim merkezleri ile büyümesini sürdüreceğini tahmin ediliyor.