Tesla, 100 binin üzerinde aracı geri çağırdı! Güvenlik riski teşkil ediyor...

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, Çin pazarında satışa sunulan 125 bin 785 ‘Model 3' aracı üretim hatasından kaynaklanan güvenlik riskleri nedeniyle geri çağırdı. Söz konusu Tesla araçların, motor kontrol yazılımlarının güncelleneceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil devi Tesla, Çin'de satışa sunulan 125 bin 785 adet 'Model 3' aracı üretim hatasından kaynaklanan güvenlik riskleri nedeniyle geri çağırdı. 11 Ocak 2019 ve 25 Ocak 2022 tarihleri arasında üretilen araçların, motor kontrol yazılımlarının güncelleneceği belirtildi.

Aktarılan detaylara göre, Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi de konuya ilişkin açıklama yaptı. Denetimlerde araçların arka motorlarındaki akım çeviricilerde bazı hatalar tespit edildiğine işaret eden kurum, mekanik aksaklıklara yol açan hataların düzeltilmesi için araçların geri çağrıldığını dile getirdi.

TESLA, ŞUBAT AYINDA DA BENZER BİR DUYURU YAPMIŞTI

Öte yandan; geri çağırılan araçların 93 bin 578'i, Çin'de üretildi. Geri kalanların ise yurt dışından ithal edildiği bildirildi. Tesla, bu yılın Şubat ayında yaptığı bir açıklamada da Çin'de üretilen yaklaşık 26 bin "Model 3" ve "Model Y" aracı güvenlik riskleri nedeniyle geri çağırmayı planladığını duyurmuştu.