Telegram'ın Rus asıllı kurucusu Pavel Durov, o ülkeden vatandaşlık aldı! Aynı anda 4 ülke vatandaşı...

Telegram'ın Rus asıllı kurucusu Pavel Durov, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) vatandaşlık aldı. Böylece Telegram kurucusunun vatandaşlığı bulunan ülke sayısının, güncel olarak 4'e çıktığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler mesajlaşma platformu Telegram'ın Rus asıllı kurucusu Pavel Durov, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) vatandaşlık aldı. Dünyaca ünlü kurucunun; halihazırda Rusya, Fransa ve Saint Kitts ve Nevis'te de vatandaşlığı bulunuyordu. Son hamleyle birlikte; Telegram kurucusunun vatandaşlığı bulunan ülke sayısının, 4'e çıktığı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Forbes'tan aktardığı habere göre; Durov, Birleşik Arap Emirlikleri pasaportunu 2021 yılının Şubat ayında aldı. Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri pasaportlarını seyahat ve iş gezileri için kullanan Durov, Saint Kitts ve Nevis pasaportunu ise yalnızca Rusya'dan göç ettikten sonra kısa bir süreliğine kullanmıştı.

TELEGRAM KURUCUSU, 'RUSYA VATANDAŞI' OLARAK NİTELENDİRİLMEK İSTEMİYOR

Öte yandan; Telegram'a yakın bir kaynak, Pavel'ın Rusya'ya seyahat etmediğine ve 8 yıldır bu ülkede hiçbir varlığı olmadığına işaret etti. Popüler uygulamanın, Rusya'da herhangi bir ofis ve çalışan bulundurmadığının ve Rus kullanıcı sayısının yüzde 8'i geçmediğinin de altı çizildi. Daha önce Pavel Durov, 'Rusya vatandaşı' olarak nitelendirilmek istemediğini de açıklamıştı.