Telegram'da paralı dönem resmen başladı! İşte Türkiye fiyatı ve özellikleri...

Akıllı telefonların en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından Telegram Premium seçeneğini resmen getirdi. WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden birisi olan ve dünya genelinde oldukça yüksek kullanıcı sayısına sahip olan Telegram ücretli abonelik dönemini başlattı. İşte Telegram Premium'um kullanıcılara sunduğu özellikler...

Son yıllarda WhatsApp'a karşı büyük bir alternatif olarak tercih edilen ve sevilen mesajlaşma uygulama Telegram Premium özelliğini kullanıma sundu. Dünya genelinde büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve Rus programcı Pavel Durov tarafından kurulan Telegram ücretli abonelik seçeneği ile kullanıcılarına ek özellikler sunacak.

TELEGRAM PREMIUM RESMEN BAŞLADI

Telegram'ın daha önce duyurduğu ve test etmeye başladığı Premium özelliği resmen başladı. Kullanıcılara abonelik seçeneği sunan Telegram Premium birçok ek özellik ve seçenekler sunuyor. Bunlardan en önemlisi, 4 GB boyutundaki dosyaların gönderilmesi ve indirilmesi olacak. Normal kullanıcılar 2 GB'lik kota ile karşılaşırken Premium abonelerde sınır ikiye katlanmış olacak. Ayrıca kullanıcılar, bant genişliğinin tamamını kullanarak dosyaları çok daha hızlı bir şekilde indirecekler.

TÜRKİYE FİYATI AÇIKLANDI

Telegram Premium'un Türkiye fiyatı aylık olarak 94,99 TL olarak belirlendi. iOS için kullanımı aktif olan uygulama henüz Türkiye'de Android telefonlarda aktif edilmedi. Telegram Premium'un global fiyatı ise 5 dolar olarak açıklandı.

PREMIUM NELER SUNUYOR?

Tüm mesajlaşma sınırlarını ikiye katlama (1000 kanal aboneliği, 20 klasör, tek uygulamada dört hesap)

Maksimum dosya boyutu 2 GB yerine 4 GB'a

Medya ve belgeleri daha hızlı yükleme

Sesli mesajları metne dönüştürme

Satır içi reklamları devre dışı bırakma

Tam ekran efektli premium çıkartmalar

Yeni sohbetlerin otomatik arşivlenmesi

Kullanıcı adının yanında abone simgesi

Animasyonlu avatarlar sohbet listesi ve diyaloglar

Not: Telegram, yalnızca ek özelliklere sahip olmak isteyen kullanıcılardan ücret talep ediyor. Normal kullanıcılar ek özelliklerden muaf olarak uygulamayı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilir.