Telegram'a ücretli abonelik seçeneği geliyor! Neler sunacak?

Popüler mesajlaşma platformu Telegram'ın iOS uygulamasının son deneme sürümü, şirketin ücretli bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Gizlilik odaklı olması nedeniyle sınırlı miktarda veri kullanabilen ve bu yüzden kısıtlı bir gelir elde eden Telegram'ın, ücretli abonelik seçeneğiyle kendine yeni bir gelir modeli oluşturmayı hedeflediği tahmin edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Özellikle WhatsApp'ın gizlilik politikasını güncelleyeceğini açıklamasının ardından popülaritesini önemli oranda artıran ve ciddi miktarda kullanıcı göçü alan Telegram'ın iOS uygulamasının "v8.7.2" kodlu deneme sürümü, şirketin ücretli abonelik sistemi üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Yeni özelliğe ilişkin bilgiler, 35 binden fazla üyeye sahip "Telegram Beta" isimli Telegram kanalında da paylaşıldı.

Aktarılan detaylara göre; "Telegram Premium" adıyla gelecek olan ücretli sürüm, halihazırda kullanımda olan ücretsiz sürümün yanında kullanıcı beğenisine sunulan ikinci bir seçenek olma niteliği taşıyacak. 'Premium' kullanıcıları, uygulamada ücretli sürüm kullandıklarını belli eden bazı avantajlara ve ücretsiz sürümde olmayan yeni özelliklere sahip olacak. Ücretli paket abonelerine özel geliştirilen tepki ve çıkartmalar, 'Premium' sürümde erişilebilen ayrıcalıklı özelliklerden ilki olacak.

TELEGRAM, ÜCRETLİ ABONELİK PAKETİYLE KENDİNE YENİ BİR GELİR MODELİ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR

Öte yandan; Telegram, gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler seçeneklerden biri olma niteliği taşıyor. Uygulama, kullanıcı verilerini sınırlı bir şekilde kullanabildiği için kısıtlı bir gelir elde edebiliyor. Bu nedenle, uygulamayı geliştiren şirket ve ekip de kendisine kapsamlı bir maddi kaynak yaratamıyor. Bu problemi hedef alan Telegram kurucusu Pavel Durov'un, kısa bir süre önce uygulamaya reklamların geleceğini duyurduğu biliniyor. Benzer şekilde, ücretli abonelik sisteminin de Telegram için yeni bir gelir modeli oluşturması bekleniyor.