Telegram ücretli mi, güvenli midir? Telegram nedir, nasıl indirilir?

WhatsApp'ın Facebook ile kullanıcıların verilerini paylaşacağının ve bu konuda kullanıcıların zorunlu tutulacağının ortaya çıkmasının ardından tepkiler büyüdü. Tüm WhatsApp kullanıcıları yeni bir platform aramaya başladılar. Bu alternatiflerden biri de Telegram olarak gündeme geldi. Telegram nedir, nasıl kullanılır? Telegram ücretli mi, güvenli mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu..

WhatsApp'ın sözleşme güncellemesi sosyal medyada gündem oldu. WhatsApp kullanıcılarına adeta,"Ya bu şartları kabul edersiniz, ya da uygulamayı silersiniz." tavrıyla yeni gizlilik politikasını sundu. Bunun üzerine kullanıcılar alternatif bir mesajlaşma uygulaması aramaya yöneldi. Bu alternatiflerden biri de Telegram oldu. Peki, Telegram nedir, nasıl indirilir? Telegram ücretli mi, güvenli mi? İşte tüm merak edilenler...

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Telegram’ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz. Mesajlarınız istediğiniz sayıda telefon, tablet veya bilgisayar arasında sorunsuz bir şekilde eşitlenir.

Telegram ile her türlü mesajı, fotoğrafı, videoyu ve dosyayı (belge, zip, mp3 vb.) gönderebilir ve 200.000 kişiye kadar gruplar veya sınırsız kitlelere yayın yapmak için kanallar oluşturabilirsiniz. Telefondaki kişilerinize yazabilir ve kişileri kullanıcı adları ile bulabilirsiniz. Sonuç olarak, Telegram SMS ve e-postanın birleşimi gibidir ve tüm kişisel veya iş mesajlaşma ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Buna ek olarak, uçtan uca şifreli sesli aramaları da destekler.

TELEGRAM NASIL KULLANILIR?

Telegram’ı akıllı telefonlarda, tabletlerde ve hatta bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. iOS (6 ve üstü),Android (4.1 ve üstü) ve Windows Phone için uygulamaları var. Telegram’ın web sürümünü de kullanabilir veya Windows, macOS ve Linux için masaüstü uygulamalarımızdan birini yükleyebilirsiniz.

Telegram’da istediğiniz kadar cihazdan aynı anda oturum açabilirsiniz. Her yerde oturum açmak için sadece ana cep telefonu numaranızı kullananın.

Telefon rehberinizde bulunan ve Telegram'ı olan kişilere yazabilirsiniz. İnsanlarla iletişim kurmanın bir başka yolu da Telegram kullanıcı adlarını arama alanına yazmaktır.

Telegram hesabınız için de bir genel kullanıcı adı belirleyebilirsiniz. Diğer kullanıcılar sizi bu kullanıcı adı ile arayabilir ve bulabilir; numaranızı bilmese bile size mesaj gönderebilir.Kullanıcı adları hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

TELEGRAM ÜCRETLİ Mİ?

Haberleşme uygulaması olan Telegram, iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilir.

WhatsApp 8 Şubat güncellemesi nedir? WhatsApp ne olacak, kapanıyor mu?

Telegram son görülme nasıl kapatılır? Telegram grup oluşturma, yönetme ve silme nereden ayarlanır?

Signal nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp'ın yerine önerilen Signal nasıl indirilir?