Telegram, 1 milyar küresel indirilme sayısına ulaştı

Sensor Tower verilerine göre; Telegram'ın dünya genelindeki indirilme sayısı, 1 milyara ulaştı. WhatsApp'ın gizlilik koşullarını güncelleyeceğini açıklaması üzerine popülaritesini artıran mesajlaşma uygulamasının en çok indirildiği ülkenin Hindistan olduğu kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Mobil uygulama analiz platformu Sensor Tower, kısa bir süre önce WhatsApp'ın gizlilik koşullarını güncelleyeceğini duyurması üzerine popülaritesini artıran mesajlaşma uygulaması Telegram'ın küresel indirilme sayısını ve en çok tercih edildiği ülkeleri açıkladı. Veriler, uygulamanın dünya genelindeki indirilme sayısının 1 milyara ulaştığını ortaya koydu.

Aksam.com.tr'nin 9to5mac'ten aktardığı habere göre; Telegram'ın en çok tercih edildiği ülke, yüzde 22'lik bir oran ile Hindistan oldu. Hindistan'ın, WhatsApp'ı da en çok indiren ülke olduğu biliniyordu. Listede Hindistan'ı, yüzde 10'luk bir indirme oranıyla Rusya ve yüzde 8'lik bir indirme oranıyla Endonezya takip etti.

Sensor Tower, uygulamanın indirilme sayılarının 2021'de büyük bir artış gösterdiğine işaret etti. Popüler mesajlaşma uygulaması, yılın ilk yarısında 214,7 milyon kez indirildi. Söz konusu rakamın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61'lik bir artışa tekabül ettiği belirtildi.

TELEGRAM, KÜRESEL İNDİRİLME SAYISINDA 3 MİLYAR HEDEFİ KOYACAK

Diğer yandan; Telegram'ın 1 milyar indirilme sayısına ulaşmış olması, 1 milyar aktif kullanıcısı olduğu anlamına gelmiyor. 2021 yılı başlarında uygulamanın aktif kullanıcı sayısının, 500 milyon civarında olduğu biliniyor. Platformun bir sonraki hedefinin ise 3 milyar küresel indirilme sayısına ulaşmak olması bekleniyor.